Ελλάδα

Στο gov.gr η κάρτα ανεργίας της ΔΥΠΑ τις επόμενες ημέρες – Πως θα λειτουργεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα στις επόμενες ημέρες η ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), μπορεί να αποθηκεύεται στο κινητό και στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet.

Η ανακοίνωση για την ψηφιοποίηση της κάρτας της ΔΥΠΑ μέσω του gov.gr αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιανουάριο από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, η ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ θα είναι διασυνδεδεμένη και θα ενημερώνεται καθημερινά από το Ψηφιακό Μητρώο, ώστε να υπάρχει σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποια επιδόματα. Να αναφερθεί ότι θα αποτελέσει το τέταρτο κατά σειρά έγγραφο στο ψηφιακό πορτοφόλι του πολίτη στο Gov.gr Wallet. Μέσω του μηχανισμού επαλήθευσης Gov.gr Wallet, «σαρώνοντας» το barcode και φυσικά με την άδεια του δικαιούχου, θα είναι εύκολα αντιληπτό το τί είδους παροχές, επιδόματα, βοηθήματα ή διευκολύνσεις θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχος της νέας Ψηφιακής Κάρτας Ανεργίας.

Η νέα ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή της κάρτας ανεργίας και θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και λειτουργία με την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, η οποία μπήκε στην εφαρμογή Gov.gr Wallet του κινητού τηλεφώνου από τον περασμένο Νοέμβριο και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Λειτουργεί όπως το φοιτητικό πάσο, αποδεικνύοντας την ταυτότητα του κατόχου της και την ιδιότητά του ως ατόμου με αναπηρία έναντι κάθε δημόσιας αρχής και τρίτου. Με την επίδειξή της, οι κάτοχοί της ήδη εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, χρησιμοποιώντας την ως δικαιολογητικό, αντί της πιστοποίησης αναπηρίας, χωρίς να απαιτείται να μοιραστούν τα ευαίσθητα προσωπικά – και ιδίως ιατρικά – τους δεδομένα.

Μέχρι στιγμής, στο Gov.gr Wallet έχουν αποθηκευτεί 929.866 ταυτότητες, 766.104 διπλώματα οδήγησης και 5.905 Ψηφιακές Κάρτες Αναπηρίας.

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη ως δεύτερο επίπεδο ταυτοποίησης για την έκδοση εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης, καθώς ο πολίτης μπορεί να επιλέξει είτε να λάβει με SMS το OTP για την έκδοση του εγγράφου, είτε να συναινέσει με ειδοποίηση που θα λάβει στην εφαρμογή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η δεύτερη 17χρονη μετά την πτώση της από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Το κορίτσι μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τη συνοδεία αστυνομία, ενώ συγκεντρωμένο στο Ασκληπιείο είναι η μητέρα και οι συγγενείς του κοριτσιού που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή
Από αυτήν την πολυκατοικία έπεσαν οι δύο 17χρονες
Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr κάτοικοι τη πολυκατοικίας μετά τον δυνατό χτύπο που άκουσαν από την πτώση των δύο κοριτσιών κατέβηκαν στο πάρκινγκ, ενώ μέσα χρόνο ρεκόρ έφτασαν δύο ασθενοφόρα
Ηλιούπολη: Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας