Ελλάδα

Στο… Hall of Fame της Ιατρικής ο Έλληνας Γιάννης Ιωαννίδης!

Τακτικό μέλος στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ εξελέγη ο Έλληνας καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής ιατρικής, πρόληψης της υγείας, έρευνας υγείας και στατιστικής στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το σκεπτικό της Ακαδημίας, έγινε μέλος κυρίως σε αναγνώριση της διεθνώς πρωτοποριακής δουλειάς του πάνω στην μετα-έρευνα, δηλαδή στην έρευνα πάνω στις έρευνες άλλων επιστημόνων, και στη συνεχή προσπάθειά του να γίνει γενικότερα η επιστημονική έρευνα πιο αξιόπιστη και διαφανής.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αναγορεύτηκε επίσης “εταίρος Αϊνστάιν” (Einstein fellow) στο Ινστιτούτο Υγείας του Βερολίνου. Το βραβείο συνοδεύεται με χρηματοδότηση για να δημιουργηθεί ένα κέντρο αξιολόγησης της υγείας (METRIC-B) στο Βερολίνο κατά το πρότυπο του αντίστοιχου στο Στάνφορντ, το οποίο συνδιευθύνει ο ίδιος.

Ο κ. Ιωαννίδης θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο “Μετά τα Αφύσικα” στην Αθήνα (30 Οκτωβρίου, Public Συντάγματος), στα Ιωάννινα (1 Νοεμβρίου, Πολιτισμικός Πολυχώρος δήμου Ιωαννίνων ‘Δημήτρης Χατζής’) και στην Κέρκυρα (3 Νοεμβρίου, Αναγνωστική Εταιρία).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ως μέλος της Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ εκλέγεται κάποιος επιστήμονας, ο οποίος έχει δημοσιεύσει πολύ μεγάλο μέρος του επιστημονικού έργου του από την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα
«Ο πρώην σύντροφός μου ήθελε να με καταστρέψει, το προετοίμαζε μήνες» λέει η 27χρονη αστυνομικός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού
«Όταν βρέθηκα μόνη μου στο τραπέζι ήρθε και μου επιτέθηκε, ήθελε να με διαβάλλει δημοσιοποιώντας βίντεο και φωτογραφίες μου, χωρίς την συγκατάθεσή μου επειδή του είπα να χωρίσουμε» αποκαλύπτει η 27χρονη αστυνομικός
Η 27χρονη αστυνομικός