Ελλάδα

Στο TOP GUN του Ισραήλ, Έλληνες πιλότοι F-16

Στο ισραηλινό Top Gun θα βρεθούν τον ερχόμενο μήνα Έλληνες πιλότοι F-16!

Η πρόσκλησή τους δεν έχει να κάνει μόνο με την όλο και στενότερη ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική συνεργασία,αλλά και με το επίπεδο των Ελλήνων πιλότων που είναι από τα υψηλότερα στο κόσμο. Στο ισραηλινό Top Gun δεν προσκαλούνται όποιοι κι όποιοι.

Ελληνες πιλότοι και τεχνικοί της 337Μ που εδρεύει στην 110ΠΜ στη Λάρισα, θα πετάξουν σε αεροπορική βάση της ισραηλινής Αεροπορίας στην έρημο Νεγκέβ, όπου φιλοξενούνται μαχητικά F-16 και επιθετικά ελικόπτερα «Cobra», όπως και άλλοι τύποι αεροσκαφών και είναι το αντίστοιχο Σχολείο Όπλων Τακτικής.

Στην ελληνική αποστολή θα μετάσχουν τέσσερα μονοθέσια F-16C και ένα διθέσιο, καθώς και ένα C-130 μαζί με τεχνική υποστήριξη. Τα ελληνικά μαχητικά θα διανύσουν από τη Λάρισα μέχρι την έρημο Νεγκέβ περίπου 1.600 χιλιόμετρα.

Όπως θα θυμάστε οι Έλληνες πιλότοι είχαν…ρίξει πολύ ξύλο στους αμερικανούς στην άσκηση Red Flag που είχε γίνει στις ΗΠΑ. Μετά κατέκτησαν την κορυφή του ΝΑΤΟ και τώρα…παίζουν τελικό με το Ισραήλ!

Περισσότερα στο onalert

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα