Ελλάδα

Στον πεθερό του Φίλιππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας

To ακριβότερο διαμέρισμα στην Αθήνα πουλήθηκε 18 εκατ. ευρώ με τον αγοραστή να φέρεται πως είναι ο δισεκατομμυριούχος Τόμας Φλορ, πατέρας της Νίνα Φλορ και πεθερός του Φίλιππου, γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Το εντυπωσιακό ρετιρέ στην γειτονιά των Ανακτόρων και συγκεκριμένα στην οδό Ηρώδου Αττικού 17 δίπλα από το Προεδρικό Μέγαρο, πουλήθηκε έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ και είναι συνολικής επιφάνειας 320 τετραγωνικών μέτρων.

«Πρόκειται για το γνωστό της οικογένειας Φιξ, το οποίο είναι στην πάνω πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου σε ένα τεράστιο οικόπεδο που κάποτε στέγαζε ορφανοτροφείο και μετά αγοράστηκε από τους Φιξ και έχτισε την πολυκατοικία ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος», είπε ο μεσίτης, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Το σπίτι του 7ου ορόφου ανήκε στους κληρονόμους του Καρόλου Φιξ και πλέον πέρασε στα χέρια του Ελβετού επιχειρηματία Τόμας Φλορ, ο οποίος είναι ο πεθερός του Φίλιππου.

«Είναι μία από τις πολύ χαρακτηριστικές πολυκατοικίες μοντερνιστικού ρυθμού της δεκαετίας το ’60. Το σπίτι έχει ένα τεράστιο μπαλκόνι, έχει θέα προς το πίσω μέρος της Βουλής, έχει θέα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και το προεδρικό μέγαρο μέχρι κάτω στη θάλασσα», είπε ο μεσίτης.

Ο δισεκατομμυριούχος πεθερός του Φιλίππου

«Το όνομά μου είναι Τόμας Φλορ, είμαι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Vista Jet». Ο δισεκατομμυριούχος Ελβετός είναι ο δημιουργός μίας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας με 72 αεροπλάνα. Το Forbes το 2018 εκτίμησε πως η περιουσία του αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό που είναι σημαντικό στη ζωή είναι η ειλικρίνεια και η ευθύτητα, πάντα σε πηγαίνουν πιο μακριά».

Ο πατέρας της Νίνα Φλορ ξεναγούσε την New York Times στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας και η εικόνα από το εσωτερικό του κόβει την ανάσα.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθα σε αυτό το σπίτι ήταν να πάω στην κάβα κρασιών και να διαλέξω ένα πολύ καλό μπουκάλι κόκκινου κρασιού».

Διαθέτει από αίθουσα παιχνιδιών, μέχρι πετρόχτιστο φούρνο για να ψήνει τις αγαπημένες του πίτσες και γκαράζ συλλεκτικών αγωνιστικών αυτοκινήτων ως ερασιτέχνης οδηγός αγώνων.

«Το άλλο σημείο του σπιτιού που μου αρέσει πολύ είναι το σπα, μία πολύ απλή ιδέα. Ας εγκαταστήσουμε μία κάμερα στην οροφή και ας προβάλουμε τη θέα της κοιλάδας σε ολόκληρο τον τοίχο».

Όνειρό του, τα σπίτια του να φιλοξενήσουν τις επόμενες γενιές της οικογένειάς του.

«Ξεκίνησα από το μηδέν και φυσικά μία μέρα ονειρεύεσαι να έχεις ένα σπίτι για τις επόμενες γενιές και νομίζω ότι το πέτυχα αυτό με το συγκεκριμένο σπίτι».

Παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα, εάν η αγορά του ιστορικού σπιτιού στην περιοχή των Ανακτόρων είναι για δική του χρήση ή έχει σκοπό η κόρη του Νίνα και ο γαμπρός του, Φίλιππος, να επισκέπτονται συχνότερα την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
COSMOTE Fiber Τo Τhe Room: Οπτική ίνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για κορυφαία εμπειρία internet παντού
Για 1η φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά από την COSMOTE TELEKOM, αξεπέραστη εμπειρία συνδεσιμότητας με κάλυψη WiFi και Internet σε κάθε γωνιά του σπιτιού με σταθερά υψηλές Gigabit ταχύτητες - Εύκολη και δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού από εξειδικευμένους τεχνικούς, με διακριτικές παρεμβάσεις στον χώρο χάρη στη διάφανη οπτική ίνα
COSMOTE Fiber Τo Τhe Room: Οπτική ίνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για κορυφαία εμπειρία internet παντού
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει το «ράπισμα» στους κατηγορούμενους η εισαγγελέας – «Κοινό modus operandi, κίνητρό τους το φυλετικό μίσος»
«Κόλαφος» υπήρξε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δεύτερη ημέρα αγόρευσής της, επί της ενοχής των 42 κατηγορουμένων....
Ο Γιάννης Λαγός 8
Η διαδρομή του σκάφους με τους τόνους κοκαΐνης του «Έλληνα Εσκομπάρ» και οι συλλήψεις σε Κατερίνη, Θήβα και Αθήνα
Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες όταν οι πληροφορίες του ελληνικού FBI, μιλούσαν για μεταφορά τόνων κοκαΐνης με το συγκεκριμένο σκάφος με αποτέλεσμα το σκάφος να «λοκαριστεί» και να τεθεί υπό παρακολούθηση
Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» μετά από παλαιότερη σύλληψή του 5
Φοινικούντα: Ο γρίφος των 11 δευτερολέπτων, το συμβόλαιο θανάτου και οι άγνωστες κινήσεις των ηθικών αυτουργών – Απολογούνται ανιψιός και επιχειρηματίας
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ακόμα ένα άτομο ο οποίος φέρει το ρόλο του συνεργού και ο οποίος καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές
O 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ και ο 32χρονος επιχειρηματίας οδηγούνται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης
Με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες στην Αγία Βαρβάρα συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. συνοδευόμενος...
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης