Ελλάδα

Στρατιωτική θητεία: Βγήκε η ΚΥΑ που αυξάνει έως 1.036% τις αποδοχές των οπλιτών – Από 8,80 θα φτάσει έως και τα 100 ευρώ

Από 1η Ιανουαρίου η προσαρμογή στις αυξήσεις - Τι περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε το πρωί της Πέμπτης 16.10.2025 στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 5516/15-10-2025) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά, με την οποία αυξάνεται ο μισθός των οπλιτών στρατεύσιμης και εφεδρικής στρατιωτικής υποχρέωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ του υπουργείου Άμυνας, ο μισθός των φαντάρων αυξάνεται έως και λίγο παραπάνω από 1000%, ενώ σημαντικές αυξήσεις θα δουν στους μισθούς σε όλα τα σώματα του στρατού.

Το συνολικό ετήσιο ποσό των επιπλέον αποδοχών που θα λαμβάνουν οι στρατεύσιμοι ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από εξοικονόμηση πόρων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η νέα ΚΥΑ συνοπτικά περιλαμβάνει:

  • Σημαντική αύξηση αποδοχών σε όλες τις κατηγορίες οπλιτών.
  • Διαφοροποίηση των αποδοχών των οπλιτών που υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο, έναντι αυτών που υπηρετούν στην ενδοχώρα.
  • Νέα κατηγοριοποίηση των στρατευσίμων ως προς τις αποδοχές τους, με κατάργηση/συγχώνευση συγκεκριμένων κατηγοριών.

Συγκεκριμένα:

Οι οπλίτες θητείας, οι οποίοι λαμβάνουν σήμερα μηνιαίες αποδοχές 8,80 €, με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 100€ όταν υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο και 50€ όταν υπηρετούν τη θητεία τους στην ενδοχώρα. Πρόκειται για αύξηση 1.036% για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο και αύξηση 468% για τους αντίστοιχους που υπηρετούν τη θητεία τους στην ενδοχώρα.

  • Οπλίτες τέκνα πολύτεκνων οικογενειών λαμβάνουν 35,00€, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 150€. Πρόκειται για αύξηση περίπου 330%.
  • Έγγαμοι ή άγαμοι οπλίτες με ένα τέκνο, λαμβάνουν 88,04€, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 150,00€. Πρόκειται για αύξηση περίπου 70%.
  • Έγγαμοι ή άγαμοι οπλίτες με δύο τέκνα, λαμβάνουν 140,87€, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 200,00€. Πρόκειται για αύξηση περίπου 42%.
  • Έγγαμοι ή άγαμοι οπλίτες με τρία τέκνα, λαμβάνουν 234,78€, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 250,00€. Πρόκειται για αύξηση περίπου 7%.
  • Για κάθε επιπλέον τέκνο άνω των τριών, υφίσταται προσαύξηση κατά πενήντα (50,00) ευρώ.
  • Άγαμοι ορφανοί από ένα γονέα οπλίτες, λαμβάνουν 35,22€ ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 150,00€. Πρόκειται για αύξηση περίπου 326%.
  • Άγαμοι ορφανοί και από τους δύο γονείς οπλίτες, λαμβάνουν 100,00€ ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 200,00€. Πρόκειται για αύξηση κατά 100%.

Διαβάστε ολόκληρη την ΚΥΑ εδώ

Η νέα ΚΥΑ θα εφαρμοστεί από 01/01/2026.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία 24 ωρών χτυπά με καταιγίδες, βροχές και χαλάζι τα δυτικά και τα ανατολικά αύριο – Το μεσημέρι τα φαινόμενα στην Αττική
Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που έβγαλε η ΕΜΥ προειδοποιεί για τα έντονα φαινόμενα που θα διαρκέσουν μόνο μία ημέρα – Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών
Βροχή
Τριήμερο πένθος στην Κεντρική Μακεδονία για τους 7 οπαδούς του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν - Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα κτίρια της περιφέρειας
Με απόφαση της Περιφερειάρχη ακυρώνονται οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί μέχρι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου – Πώς έγινε η τραγωδία
Η νταλίκα που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα με τους επτά νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας
Συνελήφθησαν 2 ανήλικες για τον βάρβαρο ξυλοδαρμό της 17χρονης στη Θεσσαλονίκη - Τραβούσαν σε βίντεο τα βασανιστήριά της
Ταυτοποιήθηκε και η 3η νεαρή - Έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και του 4ου κοριτσιού που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό - Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μετατόπιση σπονδύλου η 17χρονη
Unhappy girl on sofa