Ελλάδα

Σχέδιο “Αθηνά”: 5.000 φοιτητές έξω από τη Βουλή, την ώρα που ψηφιζόταν η τροπολογία (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία  των φοιτητών έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”. Σπουδαστές έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε ρίψη χημικών.

Περισσότεροι από 4.000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που θα επιφέρει στις σχολές τους το σχέδιο “Αθηνά”. 

Ένταση υπήρξε λίγο μετά τις 16.00, όταν φοιτητές κρατώντας ρόπαλα και σημαίες επιτέθηκαν στις κλούβες των ΜΑΤ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι διμοιρίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση στις κλούβες

Περίπου 2.000 φοιτητές βρίσκονταν στα Προπύλαια, από όπου άρχισαν πορεία.

Σπουδαστές του Παντείου Πανεπιστημίου, του Πολιτικού τμήματος της Νομικής, του Μαθηματικού, καθώς και από σχολές της Πάτρας και άλλων πόλεων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Σήμερα ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία κατευθύνσεων στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου. Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης Εισαγωγικών Κατευθύνσεων αλλά και Κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τα Π.Δ. τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία Σχολών και Τμημάτων Πανεπιστημίων κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (σ.σ. τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου Αθηνά).

Επίσης με την τροπολογία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις καθώς και λοιπά συναφή θέματα (τίτλοι σπουδών εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 κλπ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχέδιο “Αθηνά”: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πύργος: Καθιστική διαμαρτυρία φοιτητών στα δικαστήρια

Κέρκυρα: Δωρεάν σίτιση για τους Κύπριους φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου!

Σχέδιο “Αθηνά”: Παραμένει στη Ζάκυνθο το τμήμα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σχέδιο “Αθηνά”: Ποια τμήματα παραμένουν στο ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων

Μαζική συμμετοχή στο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο της Αθήνας – 3.000 φοιτητές στους δρόμους για το σχέδιο “Αθηνά” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο