Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Για πέντε λεπτά ο σταθμάρχης θα μπορούσε να σώσει 57 ζωές

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού στη Λάρισα, καθώς και όσα κατέγραψε η κάμερα που βρίσκεται πάνω από το γραφείο του σταθμάρχη, την μοιραία 28η Φεβρουαρίου, όταν σημειώθηκε η φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Όπως μετέδωσε από τη Λάρισα ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, από την αυτοψία στην κονσόλα που αλλάζουν τα κλειδιά, προέκυψε ότι για 5 λεπτά ο Σταθμάρχης θα μπορούσε να σώσει 57 ζωές.

Με το που πήρε το τρένο τη λάθος τροχιά, για 5 λεπτά μπορούσε να δει στην κονσόλα του Σταθμαρχείου ότι το τρένο έχει μπει στις ράγες της ανόδου.

Στην συνέχεια, η κονσόλα δεν παρέχει τη δυνατότητα στον σταθμάρχη να δει προς τα πού κινείται το τρένο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες παραμένουν σε θέση μάχης ενισχύοντας τα μπλόκα σε τελωνεία και εθνικές οδούς – Ο χάρτης των κινητοποιήσεων
Κλειστή παραμένει η Εθνικής Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης, του Μπράλου, των Μικροθήβων, της Νίκαιας και των Μαλγάρων - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις αγρότες από Θεσπρωτία και Ιωάννινα
Τρακτέρ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
9
Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων
«Η ημέρα μας θα ξεκινάει με αρκετό κρύο, η ηλιακή ακτινοβολία κοντά στο μεσημέρι θα ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 16° με 18° βαθμούς κελσίου» σημειώνει για αυτή την εβδομάδα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Βροχή στην Αθήνα