Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Θάνος Πλεύρης: Είναι μια τρομακτική διαδικασία αυτή της αναγνώρισης ειδικά για τους γονείς

Συντετριμμένος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από την τραγωδία μετά την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους για τους νεκρούς και τους τραυματίες, λύγισε καθώς όπως είπε είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. 

«Οι τραυματίες μας είναι σε καλά χέρια, αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό καθώς οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο σοβαρά», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Και συνέχισε: «Αντιστοίχως όμως έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει εδώ στο νοσοκομείο, τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε τους τραυματίες μήπως κάποιος από τους ανθρώπους τους είναι ανάμεσά τους. Παράλληλα, ξεκινάμε την διαδικασία να γίνει αναγνώριση των 32 νεκρών που έχουμε και έχουμε φέρει τους ψυχολόγους να τους στηρίξουν.

Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα  παρόλο που υπάρχουν και πολλές δυσκολίες στο κομμάτι της αναγνώρισης». 

Δείτε τη δήλωση 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βεντέτα στα Βορίζια: Το ολονύχτιο μοιρολόι στο σπίτι του 39χρονου, τα 5 πρόσωπα που είναι στο «κάδρο» των Αρχών και τα κλειστά στόματα
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ για τα 3 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο αιματοκύλισμα - Δραματικές οι στιγμές στο σπίτι του 39χρονου
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς 22
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
5