Ελλάδα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Αντισυγκέντρωση στην Αθήνα [pics]

Αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια κάνουν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς. Είναι η αντισυγκέντρωση για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Στην πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στα Προπύλαια η… αντισυγκέντρωση. Αντιεξουσιαστές και συλλογικότητες της αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί περίπου από τις 12 το μεσημέρι φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Με κεντρικό σύνθημα “καμία ανοχή σε εθνικισμό και φασισμό” οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στο συλλαλητήριο.

antifa
Φωτογραφία Eurokinissi
antifa
Φωτογραφία Eurokinissi
antifa
Φωτογραφία Eurokinissi

«Εθνικιστική κινητοποίηση» το συλλαλητήριο

Οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια υποστηρίζουν ότι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι «εθνικιστική κινητοποίηση».

antifa
Φωτογραφία Eurokinissi
antifa
Φωτογραφία Eurokinissi

Όπως αναφέρουν, «όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σπαρακτικός ο επικήδειος του πατέρα της Μαρίσσας Λαιμού - «Στεκόμαστε εδώ με την πιο βαριά καρδιά που μπορεί να έχει ένας γονιός»
«Εγγονούλα μας, λατρεμένο Μαρισσάκι μας, το χαμόγελό σου θα φωτίζει τις πονεμένες μας ψυχές για πάντα στην καρδιά μας», έγραφε το στεφάνι που έστειλαν οι παππούδες της 30χρονης
Συγκίνηση στην κηδεία της 30χρονης Μαρίσσας Λαιμού
Ξεκίνησε η δίκη του 79χρονου που άνοιξε πυρ κατά του Κοκολογιάννη στο Ηράκλειο - «Το αν γίνει κάτι μελλοντικά θα κριθεί από την απόφαση του δικαστηρίου»
Η πολυετής βεντέτα των δύο οικογενειών σήμερα πήγε στη Δικαιοσύνη, παρ’ ότι ο αδελφός του Στέφανου Κοκολογιάννη, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη, γιου του 79χρονου, το 2012
Ο Στέφανος Κοκολογιάννης, αδερφός του δολοφόνου του Πρίαμου Ξυδάκη και θύμα του 79χρονου Γιάννη Ξυδάκη που δικάζεται