Ελλάδα

Σύλληψη Διοικητή Αστυνομικού τμήματος νησιού – Ζήτησε 30.000 από επιχειρηματία για να γλιτώσει τον έλεγχο

Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, έπεσε διοικητής Τμήματος Ασφαλείας, νησιού των Κυκλάδων γιατί ζητούσε χρήματα από καταστηματάρχη νυχτερινού κέντρου, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους στο μαγαζί του.

Ο αστυνομικός, που από υπερασπιστής του νόμου έγινε παραβάτης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr ζητούσε από ιδιοκτήτη καταστήματος σε κυκλαδίτικο νησί το ποσό των 30.000 ευρώ, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρχές.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μετά τις πιέσεις που δεχόταν από τον διεφθαρμένο αξιωματικό, αποφάσισε να απευθυνθεί στην Αστυνομία, την υπόθεση ανέλαβαν οι Αδιάφθοροι  της ΕΛ.ΑΣ και μετά από ραντεβού που κλείστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, κατάφεραν να τον βάλουν στο χέρι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αρμόδιο εισαγγελέα.

Για την υπόθεση εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αναφέρει:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες, 21 Σεπτεμβρίου 2023, το απόγευμα σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας και ψευδή βεβαίωση, καθώς και ιδιώτης για συνέργεια σε δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού, επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε -30.000- ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματα τους.

Στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού, από την οποία είχε απαιτηθεί το ποσό των -30.000- ευρώ.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού παρέδωσε στον ιδιώτη προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, το οποίο σε δεύτερο χρόνο παρέλαβε ο αξιωματικός, από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη. Κατά την έξοδο του από τον χώρο ο αξιωματικός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο.

Σε επακόλουθες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό