Ελλάδα

Συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μέσω Χάγης

Αυτός ο τρόπος επίλυσης της διαφοράς ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία επελέγη καθώς τα συνταγματικά προσκόμματα της Αλβανίας εμπόδιζαν την διευθέτηση των διαφορετικών προσεγγίσεων.

Σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Εντι Ράμα.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράμα ότι «έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Αυτός ο τρόπος επίλυσης της διαφοράς ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία επελέγη καθώς τα συνταγματικά προσκόμματα της Αλβανίας εμπόδιζαν την διευθέτηση. Υπενθυμίζεται πως οι δύο χώρες είχαν καταλήξει σε συμφωνία, ωστόσο ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, είχε προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο που την απέρριψε.

Δείτε τι μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στα Τίρανα:

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39