Ελλάδα

Συμμορία γέμιζε με «μπόμπες» την Αττική – Κατασχέθηκαν πάνω από 19.000 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης

Στα χέρια των Αρχών έπεσε μια συμμορία που εισήγαγε συστηματικά από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε 590.000 ευρώ, ενώ συνελήφθησαν 3 μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή από την Βουλγαρία, αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος), με σκοπό την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών και τη διοχέτευσή τους στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

lathraia pota lathraia pota lathraia pota lathraia pota lathraia pota

Η λαθραία αιθυλική αλκοόλη μεταφερόταν σε ειδικά διαμορφωμένα κιβώτια με φορτηγά οχήματα, τα οποία μετέφεραν και νόμιμα προϊόντα με παραστατικά, τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται αντιληπτή. Για την προσωρινή αποθήκευσή της στην Αττική, χρησιμοποιούσαν μεταφορικές εταιρίες καταρτίζοντας ψευδή παραστατικά ως προς το είδος μεταφοράς και τους παραλήπτες.

Χθες το πρωί οι Αρχές συνέλαβαν 3 μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τον οδηγό του φορτηγού και δυο παραλήπτες της λαθραίας ποσότητας οινοπνεύματος, εκ των οποίων ένας ιδιοκτήτης ποτοποιίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Παράλληλα μετά από έρευνες στην επιχείρηση ποτοποιίας καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, μηχάνημα που τοποθετεί τάπες στις φιάλες, μηχάνημα που χρησιμοποιείται για να γεμίζει ασκούς, 3 φιλτροαντλίες, 2 αναμείκτες ποτών, ελκυστήρας (τράκτορας) με συρόμενο επικαθήμενο, 2 VAN, 3 κινητά τηλέφωνα, 1.500 ευρώ και έγγραφα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
H δράση της εγκληματικής οργάνωσης με πλαστές βεβαιώσεις για Covid – Ο λογιστής, τα 5,7 εκατ. ευρώ, οι 40 εταιρείες και τα 55 ακίνητα
Οι έξι συλληφθέντες και οι έξι συγκατηγορούμενοί τους κατηγορούνται ότι με πλαστές βεβαιώσεις για Covid έπαιρναν χρηματα απο το ελληνικό Δημόσιο για δήθεν κατοικίες και δωμάτια που νοίκιαζαν τον καιρό της πανδημίας.
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος του Δημοσίου
Δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς στη Χίο που καίει σε δύσβατα σημεία - Ηρωική προσπάθεια από πυροσβέστες, εθελοντές και εναέρια μέσα
«Οι πολλές εστίες δείχνουν εμπρησμό», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου - Σοβαρότερα τα μέτωπα σε Άγιο Γεώργιο Συκούση που κινείται προς Αρμόλια - Επιχειρούν 18 εναέρια μέσα
Πυρκαγιά στη Χίο
10
«Έβγαλε μαχαίρι και πήγε να μου το καρφώσει στην κοιλιά» λέει ο 45χρονος στη Θεσσαλονίκη που του επιτέθηκε ο 64χρονος Ισπανός - Η στιγμή της σύλληψης
«Απείλησε και τους αστυνομικούς. Τον αφόπλισαν και όταν άνοιξαν και το αυτοκίνητό του και είδαν μέσα μαχαίρια και σπαθιά»
64χρονος επιχείρησε να μαχαιρώσει 45χρονο σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη
2