Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Συναγερμός στον αέρα – Πτήση που ξεκίνησε από Σαντορίνη έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Βελιγράδι

πτήση
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ένα… θρίλερ στον αέρα έζησαν οι 80 επιβάτες που βρίσκονταν σε πτήση της TUI που ξεκίνησε από την Σαντορίνη με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα, στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης ήταν η διαρροή καυσίμων και όπως φαίνεται στον χάρτη του radarbox.com, το πρόβλημα έγινε αντιληπτό όταν το αεροσκάφος της TUI βρισκόταν πάνω από την πόλη Τούζλα, στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη κι έτσι ο πιλότος έκανε… στροφή και το προσγείωσε στην βελγική πρωτεύουσα.

Δείτε τον χάρτη

Πρόκειται για Boeing 737, με τους 80 επιβάτες της πτήσης να… λαχταράνε στον αέρα, μέχρι τελικά το αεροσκάφος να προσγειωθεί με ασφάλεια στις Βρυξέλλες.

Ο Petar Vojinović του TangoSix, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο τόνισε πως το να γίνει διαρροή καυσίμων από «κατασκευαστικό» λάθος «συμβαίνει πολύ σπάνια». Ο ίδιος εξηγεί πως τα πιο συχνά «αγκάθια» σε επιβατικά αεροσκάφη είναι το να χαλάσει ο κινητήρας και συμπληρώνει πως στις περισσότερες περιπτώσεις, τα περιστατικά που αποβαίνουν μοιραία, οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις