Ελλάδα

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ – Προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία

Τη συμμετοχή και συμπαράστασή της σε μια σειρά κινητοποιήσεων αυτή και την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων της που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει μια 48ωρη απεργία στο τέλος του μήνα ή αρχές Μαρτίου μαζί με τη ΓΣΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς.

Γι’ αυτή την εβδομάδα συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την Τετάρτη στις 13.30, στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας (11.00-15.00) για την Πέμπτη 18/02/2016 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Τέλος, για την ερχόμενη Δευτέρα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα τη στήριξη των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικότερα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) .

Οι δράσεις της ΑΔΕΔΥ έχουν ως κορωνίδα την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το οποίο όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ κατεδαφίζει το ασφαλιστικό σύστημα και καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης οδηγώντας σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες λόγω αφρικανικής σκόνης - Οι 5 περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»
«Μεγάλη επιβάρυνση για τις ευπαθείς ομάδες από τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης (πάνω από 50μg/m³) μέχρι σήμερα το βράδυ» σημειώνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα
Οδηγίες για το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» στα Επείγοντα των νοσοκομείων: Τα 5 χρώματα και το τι σημαίνουν
Οι αλλαγές και οι προσλήψεις που ανακοίνωσε ο υπουργός πως θα γίνονται αυτή την περίοδο στα ΤΕΠ - «Δεν θα περιμένεις πια στην ουρά, θα πηγαίνεις για καφέ», ανέφερε για το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι»
Ηλεκτρονικό βραχιολάκι