Ελλάδα

Συνεχίζεται εν μέσω Πανελληνίων η δίκη της Χρυσής Αυγής – Έντονες οι αντιδράσεις του δήμου Κορυδαλλού

Έκκληση προς το δικαστικό Σώμα και το υπουργείο Δικαιοσύνης, η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής που έχει προγραμματιστεί να διαξαχθεί αύριο, Τετάρτη 25 Μαϊου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, να ξεκινήσει μετά το τέλος των πανελληνίων εξετάσεων, απευθύνουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, ο δήμος Κορυδαλλού, η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων και Γονέων.

«Καλούμε όλους τους παράγοντες της δίκης να δείξουν κοινωνική και παιδαγωγική ευαισθησία. Για μία ακόμα φορά, οι μαθητές του Κορυδαλλού αντιμετωπίζονται ως υποψήφιοι β’ κατηγορίας. Καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε ένα αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον, με μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν κλείσιμο δρόμων, διακοπή κυκλοφορίας και έλεγχο στοιχείων κάθε διερχόμενου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, έχει ενημερώσει εδώ και ενάμιση μήνα αναλυτικά για τις ημερομηνίες των πανελληνίων εξετάσεων όλους τους παράγοντες της δίκης, δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης και μέσω αυτού την πρόεδρο του Δικαστηρίου, το Συμβούλιο Εφετών, καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Επίσης, ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το ζήτημα. Από τότε ως σήμερα έχει καθημερινές επαφές, προκειμένου να μη συμπέσει η διεξαγωγή της δίκης με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως αναφέρει ο δήμος Κορυδαλλού, η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για συνέχιση της δίκης είναι ακατανόητη και καταδεικνύει αδιαφορία για την αναστάτωση εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυριανή συνεδρίαση του δικαστηρίου δεν θα μπορέσει, ουσιαστικά, να πραγματοποιηθεί, αφού δεν θα παραστούν οι δικηγόροι Κορίνθου και Λάρισας, διότι δεν τους δόθηκε η σχετική άδεια από τους αντίστοιχους δικηγορικούς συλλόγους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39