Ελλάδα

Συνεχίζεται η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για το βιασμό 11χρονης αθλήτριας

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, εκτός απροόπτου, η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μία ανήλικη αθλήτρια. 

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με την κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της 21χρονης αθλήτριας ιστοπλοΐας καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλλει η πλευρά της αθλήτριας επισημαίνοντας πως η κατάθεση αποτελεί μία επώδυνη για την ίδια διαδικασία καθώς αφορούν αδικήματα τα οποία έπληξαν τον πυρήνα της προσωπικότητας της. 

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας αρνήθηκε τη βαρύτατη κατηγορία που αντιμετωπίζει. «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» ανέφερε σε δικαστές και ενόρκους. 

Τι έχει καταθέσει η αθλήτρια

Από την πλευρά της, η 21χρονη αθλήτρια έχει σοκάρει τον Ιανουάριο του 2021 με τις περιγραφές της για όσα βίασε σε τρυφερή ηλικία στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι την παρενοχλούσε από την ηλικία των 9 ετών, λέγοντάς της «τι ωραίο μωρό είσαι εσύ» και «τι ωραίο σώμα έχεις». Ένα χρόνο αργότερα, όταν βρίσκονταν σε αποστολή στο Γαλαξίδι, ο προπονητής φέρεται να μπήκε στο δωμάτιο του κοριτσιού και να επιχείρησε να τη φιλήσει, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε την βίασε για πρώτη φορά το 2011 και πάλι στο Γαλαξίδι.

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε» είχε περιγράψει σε συνέντευξη της, ενώ έκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής της και της οικογένειάς της, προκειμένου να μη μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. 

«Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής» είχε περιγράψει. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλη διαρροή πετρελαίου από γεννήτρια στο θέατρο Λυκαβηττού: Τράκαραν αυτοκίνητα που έκαναν κόντρες
Το σοβαρό περιστατικό με τη διαρροή του εύφλεκτου υλικού δημιουργεί προβληματισμό καθώς έγινε μία ημέρα που η Αττική βρίσκεται σε συναγερμό για εκδήλωση φωτιάς
Λυκαβηττός
Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή – Σε «κόκκινο» συναγερμό Αττική, Κρήτη, Λακωνία, Εύβοια και πολλά νησιά
Παράλληλα πολύ υψηλός (κατηγορία 4) και υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) για πυρκαγιά υπάρχει στη λοιπή νησιωτική χώρα και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας
Φωτιά στη Χίο 2
Κάθειρξη 9 χρόνων με αναστολή στο ζευγάρι που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θάνατο 64χρονου στην Αρκαδία – Ασκεί έφεση η οικογένειά του
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, από τους 4 ένορκους της έδρας, ενώ οι 3 δικαστές ψήφισαν την ενοχή των κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο
Ο 65χρονος από τον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας 13
Στο νοσοκομείο Βόλου 7χρονος μετά από επίθεση σκυλιών - «Παραλίγο να το κατασπαράξουν» λέει η μητέρα του
Όλα συνέβησαν όταν το αγοράκι την ώρα που έπαιζε με το αδερφάκι του και μία ακόμη φίλη τους τρία μεγάλα σκυλιά του επιτέθηκαν, του έσκισαν τα ρούχα και το δάγκωσαν στην πλάτη και στα πόδια
Επίθεση σκυλιών σε 7χρονο στον Βόλο 2