weather-icon °C AΘΗΝΑ

Συνεχίζεται η κατάληψη στη ΓΣΕΕ – «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα»

Συνεχίζεται η κατάληψη στη ΓΣΕΕ – «Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα»

Μετά την εισβολή στη Ρόδο, το δεύτερο επεισόδιο παίζεται στα γραφεία της ΓΣΕΕ. «Ταξικές δυνάμεις τη ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί στο κεντρικό κτίριο της ΓΣΕΕ όπου υπάρχει συμβολική κατάληψη, μετατρέποντάς το σε κέντρο Τύπου και ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Θέλουμε να ενημερώσουμε γύρω από το τι συμβαίνει σχετικά με τις διαδικασίες που προσπαθεί να επιβάλλει η πλειοψηφία των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι εκλεγμένοι τους, όσον αφορά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αυτό που προσπαθεί να επιβάλει, είναι η παρουσία της εργοδοσίας στα συνδικάτα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Κιούσης μέλος της διοίκησης συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Καταγγέλλει την παρουσία εργοδοτών ή ακόμα και ανύπαρκτων εργαζομένων στους αντιπροσώπους του συνεδρίου: «Υπάρχουν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εργοδότες, όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως. Υπάρχουν 56 μαϊμού αντιπρόσωποι από σωματεία φαντάσματα. Αυτά δεν μπορούμε να τα ανεχτούμε. Θέλουμε συνέδριο πραγματικά των εργατών. Να κάτσει κάτω η διοίκηση, να ξεκαθαρίσει ποιος είναι εργαζόμενος και πραγματικά εκλεγμένος, ποιος μαϊμού και ποιος εργοδότης. Έτσι, να γίνει πραγματικό συνέδριο εργατών».

Σχετικά με τη συμβολική κατάληψη στη ΓΣΕΕ, ο κ. Κιούσης είπε ότι θα συνεχιστεί «… όσο υπάρχει διάθεση για αγώνα. Κι η διάθεσή μας είναι πραγματικά ανεβασμένη. Πολύς κόσμος που δεν θέλει να βγει επώνυμα καθώς φοβάται την εργοδοσία, μας λέει “καλά κάνατε”. Πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος από δαύτους». «Το κτίριο που βρισκόμαστε, έχει μετατραπεί σε Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδας! Δεν θα το επιτρέψουμε, είναι μαφιόζικες ενέργειες αυτές. Εκτός από μαϊμού εκπροσώπους, έχουν και… μαϊμού τραυματισμούς καθώς ισχυρίζονται ότι στη Ρόδο χτυπήθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κιούσης.

«Αυτήν την κατάσταση, οι δυνάμεις οι δικές μας δεν μπορούν να την ανεχτούν. Ούτε βέβαια ένας εργάτης τίμιος και με αξιοπρέπεια μπορεί να την ανεχτεί» συνεχίζει.

Αναφορικά με το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που γίνεται στη Ρόδο, είπε ότι ένα θέρετρο μετατράπηκε σε φρούριο και επίσης δήλωσε: «Ως ΠΑΜΕ είχαμε προτείνει την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Να διεξαχθεί το συνέδριο ανέξοδα σε μία εργατούπολη. Η απάντηση που πήραμε ήταν να γίνει στην Καλαμάτα, τελικά πήγαν στη Ρόδο. Την επόμενη φορά που θα πάνε; Στη Μάλτα; Οι μαφιόζικες μέθοδοι και ο τυχοδιωκτισμός που θα τους οδηγήσουν; Στη Σικελία. Θέλουμε εκπροσώπους εργατών, με τους τσακωμούς μας, τις φιλίες μας, τους έρωτές μας. Αλλά έξω οι μαϊμούδες και οι εργοδότες. Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε αντιπαράθεση. Εμείς κρινόμαστε από τους εργάτες με καθημερινή τριβή. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νόθο συνέδριο, όσο κρατούν οι δυνάμεις μας. Κι αυτές είναι απεριόριστες και σωματικές και αριθμητικές και ψυχικές».

Καραγεωργόπουλος: «Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να αντιπολιτεύεται ένα συνδικάτο»

«Σε μία δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα, είναι απαράδεκτο και συνδικαλιστικά και πολιτικά και συνταγματικά, μια παράταξη βραχίονας κόμματος να εισβάλει σε κτήριο συνδικάτων. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να αντιπολιτεύεται ένα συνδικάτο. Είναι πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα» τονίζει με τη σειρά του ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ σχετικά με την κατάληψη από το ΠΑΜΕ.

«Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για συνδικαλιστική παράταξη. Δεν έχει νομική μορφή το ΠΑΜΕ, δεν έχει καταστατικό, δεν έχει αναγνώριση από πρωτοδικείο. Συστάθηκε από το ΚΚΕ για να αποτελεί βραχίονα στις τάξεις των εργαζομένων» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Το κτήριο πρέπει άμεσα να παραδοθεί στη νόμιμη εκπροσώπησή του, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε δημοκρατικά στο εκλογικό συνέδριο του 2016. Υπάρχουν ζημιές. Σ΄ένα κτήριο που είναι διατηρητέο και έχει φτιαχτεί με χρήματα εργαζομένων, ο εξωτερικός χώρος έχει βαφτεί με συνθήματα. Η μπροστινή ξύλινη πόρτα παραβιάστηκε βίαια, όπως έσπασαν και τον γυάλινο προθάλαμο αμέσως μετά. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε έως τώρα. Επιστρέφοντας από τη Ρόδο (σ.σ. όπου διεξάγεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ) θα γίνει καταγραφή των ζημιών από τους εργαζομένους και θα υπάρξει αναφορά στη διοίκηση».

«Θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί του επονομαζόμενου δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν για όσα συμβαίνουν στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ και να απαντηθεί δημοσίως το ερώτημα: αν μία νόμιμη δημοκρατική οργάνωση μπορεί να διεξάγει συνέδριο και να εκλέξει διοίκηση σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της» καταλήγει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

#TAGS MM