Ελλάδα

Ο συνταξιούχος που έκλαιγε έξω από την κλειστή τράπεζα και ο “σωτήρας” του

Έγινε το πρόσωπο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όταν η φωτογραφία του ενώ είναι καθισμένος στο πεζοδρόμιο και κλαίει ακατάπαυστα έξω από μια τράπεζα έκανε τον γύρο του κόσμου.

O James Koufos, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας στην Αυστραλία, αναγνώρισε στο πρόσωπο του 77χρονου Γιώργου Χατζηφωτιάδη έναν παλιό φίλο του εκλιπόντος πατέρα του George Koufidis.

Ο Γιώργος Χατζηφωτιάδης περίμενε στην ουρά σε 4 τράπεζες με την ελπίδα να βγάλει τα επιτρεπόμενα 120 ευρώ από τη σύνταξή του.

“Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες δεν άντεξα. Είναι μια εκπληκτική και σπάνια ευκαιρία να βοηθήσω πραγματικά κάποιον. Μας είπαν που ακριβώς ζει στο χωριό. Η μαμά μου, που ζει ακόμα στην Ελλάδα, στεναχωρήθηκε όταν είδε αυτές τις εικόνες και αυτό με παρακίνησε για να κάνω κάτι.

Ζω μια άνετη ζωή στο Σίδνεϊ και βλέπω κάποιον που έχει δουλέψει σκληρά σε όλη του τη ζωή και δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξή του για να θρέψει τη γυναίκα και την οικογένειά του. Αυτό δεν είναι σωστό”.

Στην προσπάθειά του να τον εντοπίσει έγραψε ένα μήνυμα στο Facebook σημειώνοντας πως θα του δώσει τα χρήματα ενός χρόνου της σύνταξής του.

“Θα του καταβάλω τη σύνταξη για όσο χρειαστεί. 170 ευρώ την εβδομάδα; Θα του δώσουμε 250 ευρώ! Δεν θα επιτρέψω να πεινάσει ένας περήφανος και εργατικός άνθρωπος”.

Θα διαθέσει χρήματα από την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του για να τον βοηθήσει, σημειώνοντας πως θα το ήθελε και εκείνος.

Μετά τη δημοσίευση του μηνύματός του συγκέντρωσε περίπου 4.000 – 5.000 ευρώ από άλλους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας
Ο 17χρονος Πολωνός που συνελήφθη στην Κατερίνη σκότωσε την 16χρονη και μετά έκανε αναρτήσεις από το κινητό της - «Βλέπουν» συνεργούς οι Αρχές
«Αν γυρίσω σε 5 λεπτά, θα έχω τσακωθεί άγρια μαζί του» ήταν τα τελευταία λόγια της νεαρής κοπέλας στη μητέρα της πριν συναντήσει τον 17χρονο δολοφόνο της
Το 16χρονο θύμα δολοφονίας