Ελλάδα

Τα τέσσερα χιονοδρομικά κέντρα που έχουν ανοίξει και υποδέχονται επισκέπτες

Μπορεί ο καιρός να είναι ασυνήθιστα καλός με υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο σε κάποια χιονοδρομικά κέντρα έχει πέσει χιόνι.

Τα χιονοδρομικά που έχουν ανοίξει είναι του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν, του Πισοδερίου – Βίγλας και της Βασιλίτσας που υποδέχονται επισκέπτες.

Στον Παρνασσό, είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό σκιέρ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1976 και συνολικά, διαθέτει 19 χιονοδρομικές πίστες με συνολικό μήκος 36 χιλιομέτρων.

Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1650 μ. έως 2000 μ., βρίσκεται μέσα σε δάσος από οξιές το χιονδρομικό Βίγλας-Πισοδερίου.

Το Καϊμάκτσαλαν (ή Βόρας), είναι το τρίτο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο και τον Σμόλικα.

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, που ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο φοιτητής που χαστούκισε την ιδιοκτήτρια κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη
Πρόκειται για έναν 34χρονο φοιτητή, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για διάφορες άλλες υποθέσεις, έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε μικρής έκτασης επεισόδια
Η στιγμή της επίθεσης στην υπεύθυνη του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη 16