Ελλάδα

ΤΑΙΠΕΔ για Ελληνικό: Να καθαρογραφούν άμεσα οι αποφάσεις για να επιταχυνθεί η επένδυση

Είναι εξίσου σημαντικό μετά από τις χθεσινές αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό, οι αποφάσεις αυτές να καθαρογραφούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Ταμείου δήλωσε τα εξής:

«Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού και τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η επένδυση.

Καταρχήν το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτή για το Ελληνικό.

Ακολούθησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον μη χαρακτηριστικό δασικής έκτασης στο ακίνητο, ένα θετικό αποτέλεσμα, εν πολλοίς αναμενόμενο για εμάς, λόγω των ισχυρών νομικών ερεισμάτων που είχαμε από τις δύο σχετικές γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί μη ύπαρξης δάσους στην έκταση του Ελληνικού. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έκβαση αυτής της υπόθεσης.

Ως προς το αρχαιολογικό θέμα, μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου. Είναι εξίσου σημαντικό πλέον, οι αποφάσεις του ΚΑΣ να καθαρογραφούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η δεύτερη 17χρονη μετά την πτώση της από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Το κορίτσι μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τη συνοδεία αστυνομία, ενώ συγκεντρωμένο στο Ασκληπιείο είναι η μητέρα και οι συγγενείς του κοριτσιού που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή
Από αυτήν την πολυκατοικία έπεσαν οι δύο 17χρονες
Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr κάτοικοι τη πολυκατοικίας μετά τον δυνατό χτύπο που άκουσαν από την πτώση των δύο κοριτσιών κατέβηκαν στο πάρκινγκ, ενώ μέσα χρόνο ρεκόρ έφτασαν δύο ασθενοφόρα
Ηλιούπολη: Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας