Ελλάδα

Ταξίδι με πλοίο: Ιδού τα ερωτηματολόγια που θα πρέπει να συμπληρώνουμε

Οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Δείτε τα ερωτηματολόγια για το ταξίδι με πλοίο

ταξίδι ταξίδι

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Εξάλλου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Παρακαλούνται πολύ οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΜΕΘ 21χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στα Χανιά - Είχε πιει ο οδηγός
Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μετά από αλκοτέστ, βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέραν του επιτρεπτού ορίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου
Τροχαίο στα Χανιά
1
To project Ψυττάλεια 3.0 και τα «έξυπνα» δίκτυα – Η ΕΥΔΑΠ περνά στην εποχή της βιώσιμης διαχείρισης και του ψηφιακού μετασχηματισμού
Η ανάγκη για έξυπνες, βιώσιμες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις στο σύστημα ύδρευσης δεν είναι πλέον μία απλή επιλογή ενός εκσυγχρονισμένου...
Αρχείο ΕΥΔΑΠ ΚΕΛ Ψυτάλλειας
Η υπογεννητικότητα μαστίζει τα παραμεθόρια νησιά – «Ωρολογιακή βόμβα» η έλλειψη νέων
Στον Άη Στράτη, το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας, το νηπιαγωγείο παραμένει κλειστό επί τρία χρόνια - Στο Δημοτικό φοιτούν μόλις δύο παιδιά, και στο Γυμνάσιο-Λύκειο άλλοι 14 μαθητές.
Το νησί του Άη Στράτη
Ψάχνουν τα κινητά και τα μυστηριώδη ταξίδια του καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή - Στη ΓΑΔΑ ο σύντροφος της οικονομολόγου
Τα παιδιά σε μια προσπάθεια να προστατευτούν δεν έχουν μάθει ακόμα για τη δολοφονία του πατέρα τους, καθώς η μητέρα τους προσπαθεί μέσω του παιδοψυχολόγου να τα προετοιμάσει για όλα όσα έχουν συμβεί
Ο 43χρονος Πολωνός καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 6