Ελλάδα

Τέμπη: Η ανάρτηση Πλακιά για την επιστροφή του Γεράσιμου στην Ελλάδα – «Οι φωνές μας, ας φτάσουν στα αυτιά σου»

Ο Γεράσιμος αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα την ερχόμενη Παρασκευή, δηλαδή την ημέρα που συμπληρώνονται δυο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών

Σε μία συγκινητική ανάρτηση, προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (24.02.2025) ο Νίκος Πλακιάς, σχετικά με την επιστροφή του Γεράσιμου, του μοναδικού επιβάτη του πρώτου βαγονιού του μοιραίου InterCity που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Γεράσιμος, που κατάφερε να επιζήσει από την μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, αναμένεται να νοσηλευτεί σε ειδικό δωμάτιο θεραπείας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, μετά την 3μηνη παραμονή του σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στο Μιλάνο.

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις 2 κόρες του και την ανιψιά του στην τραγωδία, ανέβασε μία ανάρτηση στο Facebook για να ενημερώσει το κοινό πως ο Γεράσιμος θα φτάσει στην Ελλάδα, την ημέρα που θα συμπληρωθούν 2 χρόνια από το δυστύχημα των Τεμπών, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου.

«Στις 28/02/25, θα είναι μαζί με τις οικογένειες μας και με όλους εσάς που θα βγείτε στους δρόμους και ο Γεράσιμος. Μιας και αυτή είναι η ημέρα που θα γυρίσει στην πατρίδα του και σε νοσοκομείο στην Λάρισα. Τα έφερε έτσι η μοίρα που ακριβώς δύο χρόνια μετά, γυρίζει ακριβώς στο σημείο όπου ξεκίνησε η μάχη του και ο αγώνας της οικογένειας του», έγραψε αρχικά ο πατέρας των θυμάτων.

«Καλώς να έρθεις Γεράσιμε. Οι φωνές που θα ακουστούν εκείνη την ημέρα ας φτάσουν και στα αυτιά σου. Είμαι σίγουρος ότι θα τις ακούσεις», έγραψε στο τέλος ο Νίκος Πλακιάς.

Ο Γεράσιμος, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των τρένων, εκτοξεύτηκε στα διπλανά χωράφια, γλιτώνοντας από την φονική φωτιά που προκλήθηκε.

Από την πτώση, του προκλήθηκαν σοβαρά τραύματα, κυρίως στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να παραμένει σε κώμα, δυο χρόνια μετά το δυστύχημα.

Πριν την νοσηλεία του στο Μιλάνο, ο Γεράσιμος νοσηλευόταν σε εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας στη Βοστώνη, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023.

Οι γονείς και οι γιατροί από την Αμερική που τον κουράρουν, από τότε, δίνουν σκληρό αγώνα για την βελτίωση της υγείας του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απήγαγαν 20χρονο οδηγό μηχανής στα Γλυκά Νερά - «Με βάζουν στο αμάξι, με πάνε στο βουνό και με πλακώνουν στο ξύλο»
Ένας εκ των 2 συλληφθέντων παραδέχτηκε την ενοχή του και ζήτησε συγγνώμη από τον 20χρονο - «Δεν είχα λεφτά και με απείλησαν κλείνοντας μου για την επόμενη μέρα να τους πάω χρήματα» τονίζει το θύμα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Είναι σαν να πέθανα εγώ, όταν την πήρα αγκαλιά επέπλεε στο νερό» λέει ο άνθρωπος που ανέσυρε την 3χρονη που πνίγηκε στη Ρόδο
«Το κοριτσάκι το θυμάμαι, είχα πει στην κόρη μου να παίξουν μαζί, δεν βούταγε στο νερό, ούτε μπρατσάκια φορούσε γιατί φοβόταν, έβρεχε μόνο τα μαλλιά του» λέει ο άνδρας που έβγαλε την 3χρονη νεκρή από την πισίνα
Πισίνα
6
Βίντεο από τη δράση οπαδών μεγάλης ομάδας – Σωρεία κακουργηματικών πράξεων για τους 13 συλληφθέντες
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων, καθώς ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος, και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους
Κατασχεθέντα αντικείμενα από τη δράση των οπαδών
4
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των παιδιών που δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή» λέει ο 32χρονος που έλαβε το νεφρό του άτυχου Σπύρου
Ένας 32χρονος από την Αλεξανδρούπολη ήταν ο λήπτης του νεφρού του 14χρονου Σπύρου, που βούτηξε στα νερά του Άραχθου προκειμένου σώσει τον 12χρονο φίλο του
Παιδιά 11