Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τέμπη: Κινδύνευσε και με εκτροχιασμό η μοιραία αμαξοστοιχία – Η αποκάλυψη για την ταχύτητα

Τέμπη: Κινδύνευσε και με εκτροχιασμό η μοιραία αμαξοστοιχία – Η αποκάλυψη για την ταχύτητα
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Το ένα λάθος μετά το άλλο φαίνεται ότι γινόταν εκείνο το μοιραίο βράδυ, που τελικά συγκρούστηκαν δύο τρένα στα Τέμπη, στερώντας τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Με τον σταθμάρχη Λάρισας, να έχει στείλει δύο αμαξοστοιχίες στην ίδια γραμμή, στην κάθοδο, πριν τα τρένα συγκρουστούν μεταξύ τους, η επιβατική αμαξοστοιχία κινδύνευσε σύμφωνα με το ΣΚΑΪ και με εκτροχιασμό!

Κι αυτό γιατί, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας, δεν γνώριζε ότι θα περάσει πάνω από τα λεγόμενα «ψαλίδια» (το σημείο δηλαδή που τον έβαλε στη γραμμή καθόδου) και έτσι δεν έκοψε ταχύτητα ως όφειλε.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί δεν πρέπει να έχουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 70 χιλιομέτρων όταν περνούν από «ψαλίδια». Ο μηχανοδηγός ωστόσο, μη γνωρίζοντας ότι θα περάσει από «ψαλίδια» είχε αναπτύξει σύμφωνα πάντα με το MEGA ταχύτητα 90 χιλιομέτρων, διατρέχοντας κίνδυνο να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία!

Η αμαξοστοιχία εκείνη τη στιγμή, δεν εκτροχιάστηκε ωστόσο η τύχη δεν βοήθησε για πολύ ακόμα τους επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου, αφού λίγα λεπτά μετά, έγινε η φονική σύγκρουση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις