Ελλάδα

Τέμπη: Κινδύνευσε και με εκτροχιασμό η μοιραία αμαξοστοιχία – Η αποκάλυψη για την ταχύτητα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ένα λάθος μετά το άλλο φαίνεται ότι γινόταν εκείνο το μοιραίο βράδυ, που τελικά συγκρούστηκαν δύο τρένα στα Τέμπη, στερώντας τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Με τον σταθμάρχη Λάρισας, να έχει στείλει δύο αμαξοστοιχίες στην ίδια γραμμή, στην κάθοδο, πριν τα τρένα συγκρουστούν μεταξύ τους, η επιβατική αμαξοστοιχία κινδύνευσε σύμφωνα με το ΣΚΑΪ και με εκτροχιασμό!

Κι αυτό γιατί, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας, δεν γνώριζε ότι θα περάσει πάνω από τα λεγόμενα «ψαλίδια» (το σημείο δηλαδή που τον έβαλε στη γραμμή καθόδου) και έτσι δεν έκοψε ταχύτητα ως όφειλε.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί δεν πρέπει να έχουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 70 χιλιομέτρων όταν περνούν από «ψαλίδια». Ο μηχανοδηγός ωστόσο, μη γνωρίζοντας ότι θα περάσει από «ψαλίδια» είχε αναπτύξει σύμφωνα πάντα με το MEGA ταχύτητα 90 χιλιομέτρων, διατρέχοντας κίνδυνο να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία!

Η αμαξοστοιχία εκείνη τη στιγμή, δεν εκτροχιάστηκε ωστόσο η τύχη δεν βοήθησε για πολύ ακόμα τους επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου, αφού λίγα λεπτά μετά, έγινε η φονική σύγκρουση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ο πιλότος του F-16 βγαίνει σώος από το αεροσκάφος μετά την αναγκαστική προσγείωση στην Ζάκυνθο
Ο χειριστής του μαχητικού, όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο, κατάφερε να βγει έγκαιρα, πριν το αεροσκάφος τυλιχθεί στις φλόγες και είναι καλά στην υγεία του
Αεροσκάφος
Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη - Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος
Οι λιμενικοί κατάσχεσαν ένα σπρέι πιπεριού, ένα ξύλινο γκλοπ, ένα αλουμινένιο μπαστούνι μπέιζμπολ, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και φυσίγγια, χρηματικό ποσό ύψους 6.374,10 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο
Ναρκωτικά
Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο εκμεταλλευτής του βυτιοφόρου που εξερράγη
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς και έκρηξης με ενδεχόμενο δόλο, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή
Από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο