Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τέμπη: Μπαλάκι οι ευθύνες για το ποιος θα πάρει την απόφαση να ανοίξουν

Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξουν τα Τέμπη μέχρι την Κυριακή του Θωμά αν συμφωνήσουν να πάρουν από κοινού την ευθύνη Υπουργείο και κατασκευάστρια εταιρία

  Από το πρωί έχουν ξεκινήσει μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ των επιτελών του Υπουργείου μεταφορών και των υπευθύνων της εταιρίας που έχει αναλαβει τον εκβραχισμό των Τεμπών με θέμα το αν θα δωθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία η όχι.

   Το μεγάλο “πρόβλημα” και κυρίαρχο θέμα της ατζέντας είναι το ποιός θα πάρει την ευθύνη να πει ότι τα Τέμπη θα είναι ασφαλή αν ανοίξουν έστω και προσωρινά εν όψει του Πάσχα.

    Από την μία μεριά οι άνθρωποι του υπουργείου δεν θέλουν με τίποτα να πάρουν την ευθύνη πάνω τους – έστω και αν εποπτεύει το έργο. Από την εταιρία λένε σε όλους τους τόνους πως την απόφαση αυτή  θα πρέπει να την πάρει το κράτος. 

 Έτσι  από το υπουργείο μεταφορών επιμένουν πως τις όποιες ανακοινώσεις για το  εάν θα ανοίξουν τα Τέμπη θα τις κάνουν από την εταιρία και φυσικά η εταιρία λέει ακριβώς το αντίστροφο.

     Ο υφυπουργός μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης από τις Σέρρες που βρίσκεται δήλωσε πως στόχος είναι τα Τέμπη να ανοίξουν πριν από το Πάσχα αρκεί να αξιολογηθεί η ασφάλεια τους και να συμφωνήσουν σε αυτό όλες οι πλευρές.
 
   Το κρίσιμο ραντεβού έχει δοθεί για τη Δευτέρα.  Αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν πως ο δρόμος είναι ασφαλής τότε θα δοθεί το πράσινο φώς να ανοίξει ο δρόμος την…. Πρωταπριλιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε