Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές η γιαγιά της Φρατζέσκας Μπέζα – «Αφήστε να τη δω στο πλάνο»

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές η γιαγιά της Φρατζέσκας Μπέζα – «Αφήστε να τη δω στο πλάνο»

Η Φραντζέσκα Μπέζα σκοτώθηκε στα Τέμπη και η γιαγιά της, μίλησε για την εγγονή και τα υπόλοιπα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Οι στιγμές ήταν δύσκολες και για τους παρουσιαστές…

Η γιαγιά της Φρατζέσκας Μπέζα μίλησε για την εγγονή της, που χάθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και για τα υπόλοιπα θύματα της εθνικής τραγωδίας. «Αχ ψυχούλες μου γλυκές» είπε κάποια στιγμή στον αέρα του Mega, με την ίδια να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της. Οι παρουσιαστές για να μην τη φορτίσουν ακόμα περισσότερο, θέλησαν να διακόψουν. Όμως η γιαγιά της αδικοχαμένης κοπέλας, ζήτησε να μην υπάρξει αλλαγή, για να δει λίγο ακόμα την εγγονή της, στο πλάνο.

Να μιλήσει για την εγγονή της Φραντζέσκα, που πέθανε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη επιχείρησε η γιαγιά της, Βασιλική, ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού ξέσπασε σε κλάματα. Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη προσπάθησαν να κλείσουν τη σύνδεση για να μην τη φορτίσουν κι άλλο, ωστόσο εκείνη ζήτησε να μείνει στο πλάνο η εγγονή της, Φραντζέσκα, σε ένα βίντεο που τραγουδούσε.

Η Φραντζέσκα Μπέζα επέστρεφε το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και καθόταν στα πρώτα βαγόνια. Η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη της στοίχισε τη ζωή, με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος τους γονείς, τη γιαγιά και τους στενούς συγγενείς της. Κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να διαχειριστεί τον πόνο της απώλειας.

«Όχι, όχι τι να πω… Τα παιδιά βρίσκονται πάνω στον ουρανό. Αχ, ψυχούλες μου γλυκές», είπε χαρακτηριστικά η γιαγιά της. «Μουγγαθήκαμε», πρόσθεσε στη συνέχεια. Το 2019 η Φραντζέσκα είχε προλάβει να κυκλοφορήσει ένα δικό της αγγλόφωνο τραγούδι με τον τίτλο «Three years later».

Η Φραντζέσκα Μπέζα ήταν ένα όμορφο νέο κορίτσι και σπούδαζε στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ. Καταγόταν από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και είχε σπουδάσει μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας Χορτιάτη. Με την φωνή της είχε χρωματίσει αρκετές από τις μουσικές προσπάθειες του πατέρα της με τα βίντεο να βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις