Ελλάδα

Τέμπη: Βίντεο – ντοκουμέντο με την εμπορική αμαξοστοιχία λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση

Στο βίντεο - ντοκουμέντο φαίνονται, τόσο τα ανοιχτού όσο και τα κλειστού τύπου βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, πριν συγκρουστεί με την επιβατική

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία, λίγο πριν την πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη, από κάμερες ενός σούπερ μάρκετ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Για πρώτη φορά αποτυπώνεται σε πλάνο και με ευκρίνεια η εμπορική αμαξοστοιχία, καθώς φαίνονται τόσο τα ανοιχτού όσο και τα κλειστού τύπου βαγόνια της, πριν συγκρουστεί με το επιβατικό τρένο στα Τέμπη και από τα όσα ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι δύο μηχανοδηγοί.

Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, σε ένα από τα ανοιχτού τύπου βαγόνια διακρίνεται μία δεξαμενή, όπου μπορεί να βρίσκεται τυχόν παράνομο φορτίο, το οποίο και να προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη μετά την σύγκρουση των δύο τρένων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (30.01.2025) το MEGA, είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερης διάρκειας οπτικού υλικού, που είναι στα χέρια των Αρχών, και εκτιμάται ότι μέσου αυτού ίσως καταστεί δυνατό να υπάρξει εκτίμηση για το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της αδιανόητης τραγωδίας στα Τέμπη.

 

Υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη (29.01.2025) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η εμπορική αμαξοστοιχία να μετέφερε άγνωστο και επικίνδυνο φορτίο.

Προανήγγειλε, μάλιστα, πως, εάν αποδειχθεί ότι υπήρχε επικίνδυνο φορτίο, θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και ιδίως η «Hellenic Train», η οποία – όπως τόνισε – είχε και την απόλυτη ευθύνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
H Aegean προσφέρει διευκολύνσεις στους επιβάτες που ταξιδεύουν την 1η Οκτωβρίου – Επιτρέπει τις αλλαγές και ακυρώσεις εισιτηρίων χωρίς χρέωση
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση γίνεται λόγω της προαναγγελθείσας 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, στην οποία ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
aegean
Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξαιτίας του νέου πρωτοκόλλου που περιορίζει τις πτήσεις ανά ώρα
Οι καθυστερήσεις έχουν ξεκινήσει από χθες το πρωί και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους επιβάτες
αεροδρόμιο 2
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, ενόψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων – Τί να προσέξουν οι πολίτες
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ από σήμερα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου θα πνέουν στο Αιγαίο ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ