Ελλάδα

Τέσσερα χωριά στο Πήλιο ιδανικά για ανοιξιάτικα ταξίδια

Το Βουνό των Κενταύρων αποτελεί πάντα έναν ιδανικό προορισμό για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και να κάνει ένα ταξίδι που θα του μείνει αξέχαστο.

Το Πήλιο και τα χωριά του προσφέρουν κάτι που δύσκολα συναντάς, δηλαδή βουνό και θάλασσα καθιστώντας τον προορισμό αυτό ιδανικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα χωριά του Πηλίου μαγεύουν τον επισκέπτη και την άνοιξη με τα χρώματα να συνθέτουν πίνακες ζωγραφικής σε διαδρομές που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Είτε θες πιο ορεινά είτε πιο παραθαλάσσια χωριά, το Πήλιο μπορεί να σου προσφέρει μερικές μέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στη φύση και φυσικά καλό φαγητό. Γιατί Πήλιο σημαίνει φύση, παράδοση και αξέχαστη γαστρονομία!
Τσαγκαράδα: Ένα από τα πιο όμορφα και κεντρικά χωριά του Πηλίου αν θες κοντινή πρόσβαση και στο βουνό και στη θάλασσα είναι η Τσαγκαράδα. Μεγάλα πλατάνια και αγριοκαστανιές συνθέτουν στο σκηνικό σε αυτό το όμορφο χωριό του ανατολικού Πηλίου.

Πρόκειται για έναν πολύ παραδοσιακό οικισμό και μάλιστα τον μοναδικό σε ολόκληρη την περιοχή του Πηλίου που συγκεντρώνει 31 εκκλησίες και ξωκλήσια.

Καλντερίμια και πετρόχτιστα σπίτια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό και όμορφο σκηνικό για να απολαύσεις τις διακοπές σου και να περάσεις μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς.

Σήμα κατατεθέν της Τσαγκαράδας στο Πήλιο είναι η πλατεία του χωριού όπου συγκεντρώνονται κάτοικοι και επισκέπτες. Και εκεί βρίσκεται ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του χωριού και συγκεκριμένα ο διάσημος, θεόρατος πλάτανος ηλικίας 1.000 ετών με περίμετρο κορμού που φτάνει τα 14 μέτρα.

Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής μια εκκλησία που συνδυάζει την πηλειορίτικη αρχιτεκτονική με νεοκλασικά στοιχεία.

Στην Τσαγκαράδα θα βρεις πολλά καταλύματα για όλα τα γούστα και μαγαζιά για φαγητό, από πολύ παραδοσιακό έως γκουρμέ γεύσεις για να επιλέξεις ανάλογα με την όρεξή σου. Πολύ κοντά βρίσκονται μονοπάτια προς το βουνό ενώ σε λίγα χιλιόμετρα βρίσκεσαι στις εκπληκτικές παραλίες του Πηλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο πατέρας της 14χρονης που ξυλοκοπήθηκε από 3 ανήλικες στη Θεσσαλονίκη - «Της έσπασαν δόντια και τη χτυπούσαν με κλωτσιές παντού»
«Αυτό που την έσωσε από τα χειρότερα είναι ότι η Μαρία πάει εδώ και οκτώ χρόνια Ταε Κβο Ντο» λέει στο newsit.gr o πατέρας της μαθήτριας
Σχολική αίθουσα / Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 14
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, πόθεν έσχες και e-παράβολο μέσα στον Μάιο λόγω αναβάθμισης
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες για ένα χρονικό διάστημα λόγω αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
EUROKINISSI
Ανατίναζαν ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική με λεία 170.000 ευρώ - Έριχναν λευκή σκόνη στα αυτοκίνητά τους για να εξαφανίσουν τα ίχνη
Σε βάρος των δύο δραστών των διαρρήξεων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της έκρηξης, καθώς και για το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών
Εξιχνίαση διαρρήξεων σε ΑΤΜ τραπεζών στη Χαλκιδική