Ελλάδα

Θεοκλής Ζαούτης: Στο 70% τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε πέντε περιφέρειες

Στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού παρουσίασε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, κατά τη σημερινή (03.01.2022) ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετείχε εκτάκτως.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ζαούτης, από πέντε Περιφέρειες της χώρας έχει καταγραφεί, ότι ο μεσος όρος κρουσμάτων είναι κοντά στο 70% με την μετάλλαξη ‘Ομικρον. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στις νοσηλείες στην Αττική, όπου περίπου το 70% είναι Όμικρον.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ πρόσθεσε ότι η νοσηρότητα είναι χαμηλότερη – και φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για την θνητότητα. Σχετικά με τα test, είπε ότι θετικό PCR (μοριακό) προκύπτει από 95% θετικού rapid test, σημειώνοντας ότι τα rapid test είναι αξιόπιστα σχετικά με την Όμικρον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στα Χανιά: 17χρονη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 5 άτομα - 10 συλλήψεις, ανήλικος βιντεοσκοπούσε την πράξη
Στον ομαδικό βιασμό φέρεται να συμμετείχαν ένας 15χρονος, ένας 18χρονος, ένας 17χρονος, ένας 21χρονος ένας 27χρονος. Συνελήφθησαν ακόμα μια 17χρονη, ένας 21χρονος και τρεις γυναίκες κηδεμόνες των ανήλικων
Θλιμμένη γυναίκα
Καταθέτει σήμερα ο φίλος του 20χρονου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Καλαμαριά - Το μεσημέρι η κηδεία του θύματος
Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ο δεύτερος φίλος του 20χρονου - Οπαδικές διαφορές «βλέπουν» οι αρχές για τα κίνητρα της δολοφονίας - Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος που παραδόθηκε
20χρονος