Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε ζωντανό 77χρονο μετά από καυγά

Το θύμα είχε κάνει μήνυση στον 35χρονο για κλοπή

Ένα φρικιαστικό σκηνικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (2.2.2025) στην Θεσσαλονίκη, όταν ένας 77χρονος βρέθηκε νεκρός μετά από φωτιά σε λυόμενο στη Νέα Μηχανώνια. 

Η απανθρακωμένη σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε τα ξημερώματα σε λυόμενη κατοικία στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας στην Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 3:45 τα ξημερώματα με την πυροσβεστική να καταφέρνει να την σβήσει λίγο πριν τις 8 το πρωί. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Ένας 35χρονος, που φέρεται να εμπλέκεται με το περιστατικό συνελήφθη νωρίτερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εμπρησμό σε βάρος του 77χρονου άνδρα.

Συγχρόνως γίνονται καταθέσεις στους αξιωματικούς της Αστυνομίας από συγγενείς, φίλους του θύματος και κατοίκους της γειτονιάς της οδού Νικηφόρου Βρεττάκου, όπου βρισκόταν η λυόμενη κατοικία.

mixaniona

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είχε υποβάλλει μήνυση για κλοπή σε βάρος του 35χρονου και συγκεκριμένα ότι του έκλεψε από διάφορα εργαλεία από το σπίτι και μία χρεωστική κάρτα τράπεζας, Μάλιστα με την ίδια κάρτα ο 35χρονος έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 800€, αφού γνώριζε τον προσωπικό αριθμό PIN από προηγούμενη χρήση.

Αφού κλήθηκε να απολογηθεί στη συνέχεια ο 35χρονος επέστρεψε στο σπίτι του ηλικιωμένου. Ο φερόμενος ως δράστης χτύπησε το θύμα και κατόπιν έβαλε φωτιά και τον έκαψε ζωντανό.

mixaniona

mixaniona

mixaniona

Ο 35χρονος ξέχασε το κινητό τηλέφωνο του στο σημείο του εγκλήματος και οι αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν ως δράστη.

Μετά τη σύλληψή του, ο 35χρονος ομολόγησε ότι πήγε στο σπίτι του 77χρονο με την μοτοσικλέτα του. Εκεί οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν και τελικά ο δράστης χτύπησε τον 77χρονο στον αυχένα με ένα ξύλο. Αμέσως μετά ράντισε το εσωτερικό του λυόμενου οινόπνευμα και του έβαλε φωτιά. 

Διενεργήθηκε αυτοψία και έρευνα στον τόπο του εγκλήματος ενώ πραγματοποιείται ταυτοποίηση της σορού μέσω ανάλυσης δείγματος DNA. Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

«Ήταν άστεγος και μάζευε τα τενεκεδάκια»

Γείτονας του άτυχου 77χρονου μίλησε στο newsit.gr αναφέροντας ότι ο άνδρας ήταν γνωστός στο χωριό.

«O 77χρονος ήταν γενικά γνωστός στο χωριό. Πήγαινε στις πλατείες και μάζευε τενεκεδάκια και δεν είχε και που να μείνει. Ήταν άστεγος και μάζευε τα τενεκεδάκια για να βγάλει 2 ευρώ. Ήρθε να μείνει εδώ γιατί το βρήκε κενό. Δεν ξέρω αν είχε οικογένεια, εγώ μόνο του τον έβλεπα μια ζωή.

Εδώ και 2-3 μήνες έμενε εδώ στο λυόμενο και το καθάριζε. Αυτόν τον 35χρονο δεν τον έχω δει ποτέ. Ξαφνικά σήμερα με σηκώνει ο πατέρας μου και φωνάζει φωτιά φωτιά. Βγήκα αμέσως έξω και άρχισα να ρίχνω νερό με το λάστιχο για να βοηθήσω», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
6
Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο
Το φιλμ των 8mm μάς ταξιδεύει στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1962 - Βλέπουμε πλάνα από το δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τον κόσμο στα καταστήματα σε Πανεπιστημίου και Σταδίου
Χριστούγεννα στην Αθήνα του 1962
Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε διάφορες περιοχές
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός