Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Η «Ένοπλη Απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για την επιστολή βόμβα προς την Πρόεδρο Εφετών

Την ευθύνη για την αποστολή επιστολής βόμβας στην Πρόεδρο Εφετών της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η ομάδα Ένοπλη Απάντηση.

Η επιστολή βόμβα είχε εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα εντός του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Εφετείο.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω γνωστού site του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται πως ο φάκελος εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα και απενεργοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. Περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό με 480 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα. Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

«Το έργο των δικαστικών λειτουργών είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει στο βασανισμό και την εξαθλίωση όλων των κρατούμενων και γενικά σε όλους εκείνους που δυστυχώς θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το σινάφι τους» επισημαίνουν στη σχετική της ανακοίνωση.

«Η αναρχία δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στο κράτος» υπογραμμίζουν.

Στην ίδια επιστολή διατυπώνονται νέες απειλές και αναφέρεται πως «η “τύχη” όμως δε θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δε θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός. Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δε μένουν πάντα αναπάντητες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ανοιχτό το ενδεχόμενο του lockdown για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Θα συζητηθεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα» λέει ο Κέλλας
Οπως είπε αν τελικά επιβληθεί lockdown, δεν θα μπορεί να είναι διάρκειας μικρότερης των 15 ημερών, προσθέτοντας ωστόσο ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφευχθεί
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi 1
Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής - Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες
Η μεταβολή του καιρού θα είναι εμφανής τη Δευτέρα με βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, και μέχρι το βράδυ και στο Αιγαίο
Βροχερός καιρός 3
Στα χέρια της αστυνομίας ο 25χρονος ντελιβεράς που επιτέθηκε με κατσαβίδι σε οδηγό στην Ιερά Οδό - Το «πλούσιο» παραβατικό του παρελθόν
Ο νεαρός, που είχε ταυτοποιηθεί και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του, διώκεται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και «εξύβριση»
Ο 25χρονος διανομέας
39