Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Καλαμαριά

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (22/2/25) στο εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς, μέσα σε έκταση 600 στρεμμάτων, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στην Καλαμαριά, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες και  7 οχήματα και κοντά στα μεσάνυχτα, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμος Καλαμαριάς αναφέρει ότι «χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και την άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και με την συνδρομή της εθελοντικής ομάδας USAR Hellas, η πυρκαγιά περιορίστηκε εντός του κτιρίου, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για επέκτασή της, ενώ σύντομα τέθηκε υπό έλεγχο».

Σημειώνει δε ότι «η Δημοτική Αρχή, σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ευθύνες».

Ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί όλους τους επισκέπτες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές για οποιοδήποτε επικίνδυνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα