Ελλάδα

Τι απαντά η ΝΕΡΙΤ για τη διαρροή των στοιχείων των υποψηφίων εργαζομένων

  Οι σχετικοί πίνακες της ΝΕΡΙΤ δημοσιεύτηκαν για λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και αποσύρθηκαν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Στην παρούσα φάση επεξεργασίας των στοιχείων από τον τεχνικό σύμβουλο, δεν υφίσταται καν ο προβλεπόμενος στην Προκήρυξη προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων, ο οποίος θα καταρτισθεί μετά την επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσαν οι υποψήφιοι στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωσή τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕΡΙΤ, επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις για τη διαρροή των πινάκων μοριοδότησης, βάσει των τυπικών προσόντων των 5.168 ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η επαλήθευση θα γίνει με βάση τα στοιχεία, που θα κληθούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, προκειμένου να τεκμηριώσουν τόσο τα τυπικά τους προσόντα όσο – ιδίως – την προηγούμενη εμπειρία τους, σε θέση αντίστοιχη με αυτή για την οποία έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, επισυνάπτοντας σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, με επαρκή πεδία και χωρητικότητα, ψηφιακά (σκαναρισμένα) αντίγραφα αποδεικτικών των προσόντων, που δήλωσαν στην αίτησή τους».

Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ υπογραμμίζει πως «ο πίνακας που δημοσιεύουν διάφορα ιστολόγια καταρτίσθηκε μηχανογραφικά, βάσει των δηλωθέντων από τους υποψηφίους προσόντων, και εγκαταστάθηκε σε δοκιμαστικό περιβάλλον». Τονίζει εξάλλου, πως «η δημοσιοποίησή του (σσ. του πίνακα) είναι προϊόν προσπέλασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους», σημειώνοντας πως ερευνά το θέμα, για τον εντοπισμό των υπευθύνων της συγκεκριμένης ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΕΡΙΤ: Στάλθηκαν 5.168 αιτήσεις για την κάλυψη 356 θέσεων!

Μετά το Πάσχα η πλήρης λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Με ορθογραφικά λάθη η προκήρυξη για την ΝΕΡΙΤ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δήμαρχος Άργους για τον θάνατο του 20χρονου: «Ηθικά και νομικά περιττή η προφυλάκιση των αστυνομικών – Κακώς τον άφηναν να οδηγεί»
«Εκφράζω την απόλυτη και ειλικρινή μου στήριξη στους δύο αστυνομικούς και στις οικογένειές τους, που δοκιμάζονται σκληρά», ανέφερε μεταξύ άλλων
Αστυνομικοί στο σημείο του αιματηρού περιστατικού στο Άργος