Ελλάδα

Τι υποστηρίζει ο Σ. Παπασταύρου για τα δημοσιεύματα με τις νέες αποκαλύψεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος και σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου τα οποία κάνουν λόγο για την ύπαρξη νέων στοιχείων που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη και τη Βουλή και τον εμφανίζουν ως τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρίας Stabri Ltd, η ύπαρξη της οποίας αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Ο δικηγόρος αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και υποστηρίζει ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας είναι ο φίλος του και επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Παπασταύρου κάνει λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και αναφέρει αναλυτικά : “Για άλλη μία φορά λίγες ώρες πριν από μία πολιτική συζήτηση στη Βουλή διαρρέονται επιλεκτικά και αποσπασματικά «νέα στοιχεία» που και εγώ αν και κατεξοχήν ενδιαφερόμενος για πρώτη φορά μέσω του τύπου πληροφορούμαι! H αλήθεια διαστρεβλώνεται ή παρανοείται με προφανή στόχο την πολιτική εκμετάλλευση.

Αν πράγματι παρελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές φάκελος δικαστικής συνδρομής αναφορικά με την εταιρεία Stabri Ltd, τότε σε αυτόν πρέπει να περιλαμβάνονται:

1. Το επίσημο μετοχολόγιο της εταιρείας που αναφέρει εμένα από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της εταιρείας ως μέτοχο στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχο για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («Stavros N. Papastavrou as trustee for Sabby Mionis»).

2. Το πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, που ρητά αναφέρει ότι οι μετοχές αναλαμβάνονται από εμένα στο όνομά μου αλλά ως Trustee/Εμπιστευματούχος για λογαριασμό του Σάμπυ Μιωνή («Stavros N. Papastavrou as trustee of Sabby Mionis»).

3. Η Πράξη Εμπίστευσης/Trust Deed του Ιουνίου 2005, που αποδεικνύει τη σχέση εμπίστευσης μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και εμού και των γονιών μου.

Σε σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζεται επιλεκτικά ως «συνταρακτικό νέο καταλυτικό στοιχείο» αλληλογραφία μου που αφορά την εταιρεία Stabri Ltd (ίδρυση, λειτουργία, μεταβολές) η οποία όμως αυτονόητα γίνεται στο όνομά μου, αφού εγώ είμαι εμπιστευματούχος της εταιρείας. Την ίδια στιγμή αποσιωπώνται τα παραπάνω επίσημα καταστατικά έγγραφα της εταιρείας, τα οποία αποδεικνύουν καταλυτικά ότι οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενέργεια, γινόταν πάντα για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου της ως άνω εταιρείας επιχειρηματία και κατά τον τρόπο που προβλέπει ο θεσμός της εμπίστευσης (trust)”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τα θυμάμαι όλα, θρηνώ τους φίλους μου, ήμασταν αδέρφια» λέει τραυματίας του τροχαίου με τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
«Σήμερα, είναι πένθος, δεν με ενδιαφέρει τι έχουν καταθέσει, εγώ δεν έχασα τις αισθήσεις μου ούτε μια στιγμή, υπήρχε χρόνος να πάει δεξιά και να μην γίνει τίποτα» λέει ο ένας από τους τρεις τραυματίες του τροχαίου
Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία με νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Κεριά και λουλούδια έξω από το κατάστημα που εργαζόταν ο 30χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκε στη Ρουμανία
Συγγενείς των θυμάτων, τα οποία κατάγονταν από Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη είναι σοκαρισμένοι και απαρηγόρητοι - Κλειστό το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν ένας εκ των 7 θυμάτων στη Ρουμανία
Το μαγαζί στο οποίο δούλευε ο 30χρονος που σκοτώθηκε στην Ρουμανία
Πολύμηνη η διαρροή προπανίου στη Βιολάντα - Από σπινθήρα η φονική έκρηξη στο εργοστάσιο των Τρικάλων
Η ποσότητα του προπάνιου που εντοπίστηκε στο άζωτο ήταν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα – Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη φονική έκρηξη που κόστισε τη ζωή στις 5 γυναίκες
Εικόνα από drone πάνω από το κατεστραμμένο τμήμα του εργοστασίου ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
24
Τα πρόσωπα της τραγωδίας με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ - Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών
Ο Βασίλης Μολντοβάνοφ, ο Βασίλης Πάλο, ο Χρήστος Ζέπος και ο Γιώργος Κεσανίδης, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Δημήτρης Μαρωνίτης είναι οι έξι από τους επτά οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» που έφυγαν από τη ζωή τόσο πρόωρα και άδικα
Τροχαίο με τους 7 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ 10
Στον εισαγγελέα οι 3 συλληφθέντες για την έκρηξη με τις 5 νεκρές στη «Βιολάντα» - Στο μικροσκόπιο τα μέτρα ασφαλείας στο μοιραίο εργοστάσιο
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν στον Εισαγγελέα Τρικάλων, ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, ο τεχνικός ασφαλείας αλλά και ο τεχνικός βάρδιας
εργαζόμενοι έξω από το εργοστάσιο Βιολάντα