Ελλάδα

Την Κυριακή ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας θα υποδεχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας τονίζει: «Το ποδήλατο συνιστά τον φιλικότερο τρόπο μετακινήσεων στην πόλη μας. Ο Δήμος της Αθήνας προχωρά σε έργα ανάπτυξης ποδηλατοδρόμων, που στόχο έχουν να εντάξουν ακόμη περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων εργάζεται καθημερινά ούτως ώστε η χρήση του ποδηλάτου να καταστεί τρόπος ζωής των Αθηναίων. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτούς καλούμαστε να υπηρετήσουμε άλλωστε και αυτοί μας δείχνουν τον δρόμων των ριζικών αλλαγών στην λειτουργία της πόλης.»

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές 8,5χλμ. και 2,7χλμ. Η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 11:40 από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στον αύλειο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Από τις 9:00 οι παραγωγοί του «music 89.2» Σπύρος Μαργαρίτης και Άντζυ Καραγιάννη θα ντύσουν μουσικά το Ζάππειο, ενώ από τις 10:00 έως την έναρξη των αγώνων το συγκρότημα Inside Out με δυνατή μουσική θα προετοιμάσει ευχάριστα τους δρομείς κα αμέσως μετά σκυτάλη θα πάρουν τα συγκροτήματα Upon Revival και Almost There.
Το ρυθμό στη διαδρομή θα κρατήσει η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ενώ ξυλοπόδαροι θα εμψυχώνουν τους ποδηλάτες.

Διαδρομές

8,5 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο.
2,7 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.
Α.με.Α (1,1χλμ)
Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο.

Μετακίνηση συμμετεχόντων

Όσοι θα συμμετάσχουν στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:00 έως 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην Πάτρα για την απολογία της μεταφέρεται η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οι χειρόγραφες σημειώσεις και οι αποκαλύψεις για τον μικρό Παναγιωτάκη
Ο θάνατος του μικρού Παναγιωτάκη είναι ο μοναδικός για τον οποίο η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν έχει πει το παραμικρό και ίσως σήμερα αποκαλύψει πολλά για την υπόθεση
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
4
Η ώρα της απολογίας της Ειρήνης Μουρτζούκου για τις δολοφονίες των μωρών - «Φρούριο» τα δικαστήρια της Πάτρας με τον φόβο επεισοδίων
Το κτίριο των δικαστηρίων θα είναι κενό ενώ οι αστυνομικοί θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να κρατήσουν την 25χρονη μακριά από τον κόσμο
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
2