Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Της Τρόικας! – Όλο το χρονικό των επεισοδίων και τα μπουκάλια που “έφαγε” ο Τόμσεν ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Της Τρόικας! – Όλο το χρονικό των επεισοδίων και τα μπουκάλια που “έφαγε” ο Τόμσεν ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο λαός. Και από το πρωί η ενταση στο κέντρο της Αθήνας για τις διαθεσιμότητες τις απολύσεις και την τρόικα να κάνει βόλτες στα υπουργεία, ήταν μεγάλη. Επεισόδια, ξύλο, χημικά, ΜΑΤ να χτυπούν καθηγητές, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες και ήρθε και το μεσημέρι…

Μέχρι που έπεσαν το μεσημέρι μπουκάλια στα αυτοκίνητα των τροικανών από εξαγριωμένους διαδηλωτές που έχασαν την δουλειά τους.
Είναι από τις λίγες φορές που η τρόικα ήρθε τόσο κοντά στον λαό…

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα. Περίπου στις 6 το πρωί, ομάδα συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ προσπάθησε να κάνει κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν τα ΜΑΤ και έγινε χρήση χημικών και 17 προσαγωγές. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ενώ τραυματίσθηκε και μια γυναίκα.





Λίγη ώρα αργότερα, σχολικοί φύλακες, καθηγητές και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιμένοντας την τρόικα. Όμως, το ραντεβού δεν έγινε εκεί, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι διαδηλωτές το έμαθαν έγκαιρα και κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Εκεί άρχισαν τα πρώτα παρατράγουδα.

Εκλεισαν την Φιλελλήνων και δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από τα ΜΑΤ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος. Άλλη μια γυναίκα τραυματίσθηκε, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί έσερναν στην κυριολεξία εναν από τους διαδηλωτές ο οποίος από την ένταση κατέρρευσε.

Click4More Επίθεση στα αυτοκίνητα των τροικανών – Μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Τόμσεν – ΦΩΤΟ KAI BINTEO

Κι ενώ το υπουργείο Οικονομικών όπου γινόταν η συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας ήταν υπο πολιορκία, τα επεισόδια συνεχίζονταν με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν υπέρμετρη και άσκοπη βια. Και οι διαδηλωτές σωριάζονταν από τα χημικά…



Όταν πια ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας, περίπου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, τότε κορυφώθηκε η ένταση. Η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει σε επιχείρηση – σκούπα προκειμένου να μην υπάρχει ούτε ένας διαδηλωτής στον δρόμο έτσι ώστε να αποχωρήσουν οι τροικανοί.

Κι άλλοι τραυματισμοί, με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο να τραυματίζεται και τα ΜΑΤ να μην επιτρέπουν στο ασθενοφόρο να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, με μέλη του Προεδρείου της ΑΔΕΔΥ να συλλαμβάνονται και με την τρόικα να παραφυλάει πότε θα στραφεί αλλού η προσοχή για να “την κάνει”.



Κι ενώ νόμιζαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγουν κάποιοι τους πήραν χαμπάρι και τους πήραν με τα μπουκάλια. Την ώρα που έβγαιναν τα αυτοκίνητα των τροικανών από το υπουργείο, κάποιοι τους είχαν στήσει καρτέρι και τους στόλισαν με κοσμητικά επίθετα και με μπουκάλια νερού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση στα αυτοκίνητα των τροικανών – Μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Τόμσεν – ΦΩΤΟ KAI BINTEO

Μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα – Μια τραυματίας

Ένταση και χημικά έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Επεισόδια ΟΛΜΕ – ΜΑΤ – Προσαγωγές συνδικαλιστών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε