Ελλάδα

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης των ειδικών – Η ομοφωνία και οι αντιρρήσεις

Κάτω από καθεστώς μεγάλης πίεσης συνεδρίασε χθες η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να δώσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση αναζητώντας ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων το οποίο θα έδινε μια ανάσα στους πολίτες. 

Τα όσα έγιναν χθες στην επιτροπή σας παρουσιάζει το newsit.gr. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που οι ειδικοί έθεσαν σκληρούς όρους για να δώσουν το πράσινο φως για την μερική χαλάρωση των μέτρων δίνοντας επί της ουσίας το στίγμα της διαφοροποίησής τους. Και αυτό καταγράφηκε στην συνέχεια στις ανακοινώσεις αφού προσπαθώντας να βρουν μια χρυσή τομή τα κυβερνητικά στελέχη έγραφαν και έσβηναν.

Click4More Οδηγός για ψώνια: Βήμα – βήμα όσα πρέπει να κάνουμε από την Δευτέρα

Αυτό που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κυριάρχησε στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ήταν η μεγάλη ομοφωνία ανάμεσα στους ειδικούς. Αυτό που τους «ένωσε» ήταν η κακή επιδημιολογική κατάσταση. 

Οι επιστήμονες δεν ήθελαν με τίποτα να απελευθερώσουν τις μετακινήσεις και η κυβέρνηση δεχόταν πιέσεις από τον εμπορικό κόσμο να μην ανοίξει το λιανεμπόριο με click away.

Τελικά, οι επιστήμονες δεν θέλησαν να δώσουν το πράσινο φως να απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις γιατί αυτό θα αύξανε την κινητικότητα αλλά και την διασπορά του ιού. Έτσι, φτάσαμε στην λύση να απελευθερωθούν μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά με αστερίσκους για να είναι σε θέση να υπαναχωρήσει. 

Οι επιστήμονες επίσης έθεσαν ως όρο την διενέργεια τεστ για να ανοίξει το λιανεμπόριο κάτι που η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει χωρίς τεστ αλλά αργά το βράδυ έκανε την διορθωτική κίνηση καταθέτοντας σχετική τροπολογία.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκύρος: Η απάντηση της παθολόγου της Σκύρου στην καταγγελία της οικογένειας του 46χρονου που πέθανε από ανακοπή – «Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και έγιναν όλες οι ενέργειες»
Τη δική της απάντηση στην καταγγελία της οικογένειας του 46χρονου που έχασε τη ζωή του την Καθαρά Δευτέρα από ανακοπή ενώ είχε επισκεφθεί...
Ασθενοφόρο
Ελλάδα - Γαλλία - Κύπρος: Συμμαχία στο Διάστημα για τον Hellas Sat 5 και επικοινωνίες laser
Σε μια εποχή όπου οι υποθαλάσσιες και χερσαίες οπτικές ίνες θεωρούνται ευάλωτες σε δολιοφθορές και υβριδικές απειλές, ο γεωστατικός δορυφόρος αναδεικνύεται σε πυλώνα στρατηγικής ανθεκτικότητας
Επιστήμονας της thales alenia space
Αίγιο: Απολογείται ο 46χρονος – Μεταφέρθηκε τα ξημερώματα, προς αποφυγή επεισοδίων
Ο 46χρονος απολογείται, με την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση - Οι γονείς οργισμένοι ζητούν εξηγήσεις, μιλώντας για ευθεία βολή που σκοπό είχε να σκοτώσει
Ο 46χρονος μεταφέρεται στα δικαστήρια