Ελλάδα

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης για το παράβολο των 20.000 ευρώ για τις ευρωεκλογές

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση για ακύρωση του παραβόλου των 20.000 ευρώ για συμμετοχή κομμάτων στις ευρωεκλογές λόγω αναρμοδιότητας.

Δεν έγινε δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης του κόμματος «Κίνημα 21» Zώη Μπέχλη με την οποία στρεφόταν κατά του νόμου 5083/2024 για την εκλογή ευρωβουλευτών, κ.λπ., ως προς το σκέλος που προβλέπει ότι τα κόμματα προκειμένου να συμμετέχουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές (9 Ιουνίου 2024) πρέπει να καταβάλλουν παράβολο 20.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια επιστρέφεται εφόσον οι συνδυασμοί τους κόμματος λάβουν ποσοστό 1,5% τουλάχιστον του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Η αίτηση δεν έγινε δεκτή λόγω αναρμοδιότητας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι αρμόδιο για να επιληφθεί του θέματος είναι το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο κρίνει τη νομιμότητα, κ.λπ. συμμετοχής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων κατά τις βουλευτικές εκλογές και της Ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια για τις αποφάσεις του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου αρμόδιο είναι το Εκλογοδικείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έβγαλε μαχαίρι και πήγε να μου το καρφώσει στην κοιλιά» λέει ο 45χρονος στη Θεσσαλονίκη που του επιτέθηκε ο 64χρονος Ισπανός - Η στιγμή της σύλληψης
«Απείλησε και τους αστυνομικούς. Τον αφόπλισαν και όταν άνοιξαν και το αυτοκίνητό του και είδαν μέσα μαχαίρια και σπαθιά»
64χρονος επιχείρησε να μαχαιρώσει 45χρονο σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη
«Ο δράστης επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και το έπαιζε λυπημένος» λέει γείτονας του 59χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στη Λαμία
«Όταν έβλεπες τον 43χρονο δεν σου περνούσε από το μυαλό πως θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιον. Μετά μάθαμε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα»
Ο καθ'ομολογίαν δράστης στη Λαμία