Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα Κουφοντίνα για αναστολή της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Σοφός Κουφοντίνας

Αναρμόδιο να κρίνει το αίτημα αναστολής της απόφασης για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού αποφάνθηκε ότι είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε, ακολουθώντας την πάγια νομολογία του η οποία υπάρχει από το 1950 μέχρι και σήμερα, ότι αρμόδια για την επίλυση του ζητήματα είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

click4more Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημά του

Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις