Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, το πρόγραμμα της Δημόσιας τηλεόρασης έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες της Μεγάλης Εβδομάδας και οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες σε ζωντανή σύνδεση από τις εκκλησίες.

Μεγάλο Σάββατο

Στις 08:00, από την ΕΡΤ2 μεταδίδεται η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, σε απευθείας σύνδεση με τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Στις 08:05, από την ΕΡΤ3 μεταδίδονται οι Ύμνοι του Μεγάλου Σαββάτου. Πρόκειται για μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από την εκδήλωση «Των Παθών του Κυρίου», ένα μουσικο-αφηγηματικό οδοιπορικό της Μεγάλης Εβδομάδας, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί σύντομη αφηγηματική εισαγωγή από τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.

Στις 11:30, από την ΕΡΤ2 μεταδίδονται «Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδας με τον Χρόνη Αηδονίδη» από την εκπομπή «Επικράνθη». Συγκινητικά αναγνώσματα της Μεγάλης Εβδομάδας απαγγέλλουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κοραλία Καράντη.

Στις 23:00, από την ΕΡΤ2 μεταδίδονται η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 23:00, στην ΕΡΤ3 μεταδίδονται η Ακολουθία της Παννυχίδος και η Τελετή της Αναστάσεως, σε απευθείας σύνδεση με τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στην Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων της Ίμβρου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στις 23:50, από την ΕΡΤ1 μεταδίδεται η Ακολουθία της Αναστάσεως, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Κυριακή του Πάσχα

Στις 09:45, στην ΕΡΤ3 μεταδίδονται οι Ύμνοι της Κυριακής του Πάσχα.

Στις 11:00, από την ΕΡΤ2 μεταδίδεται η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις