Ελλάδα

Το τροποποιημένο πρόγραμμα των Πανελλαδικών – Δείτε αναλυτικά

Μια μέρα νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, σύμφωνα με τα τροποποιημένα προγράμματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Μια ημέρα νωρίτερα θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες- μουσική), λόγω των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το τροποποιημένο πρόγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων αρχίζουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012.

Έτσι, οι πάνω από 15.000 υποψήφιοι που αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρώτο εξεταζόμενο μάθημα των Αγγλικών, αντί του Σαββάτου 16 Ιουνίου θα διαγωνιστούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις. Για την ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Σπουδών του υπουργείου Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι από αυτή την αναγκαστική τροποποίηση δεν επηρεάζεται καθόλου ο κύριος όγκος των υποψηφίων, αφού οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, θα ολοκληρωθούν κανονικά την Τρίτη 5-6-2012 και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα ολοκληρωθούν κανονικά τη Δευτέρα 11-6-2012.

Το πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων για το 2012 για τα γενικά λύκεια (ΓΕΛ) και τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) -ομάδες α’ και β’ έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Ιουνίου: Αγγλικά, ώρα έναρξης 12 μεσημβρινή.

Τρίτη 19 Ιουνίου: Αρμονία, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.

Τετάρτη 20 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.

Πέμπτη 21 Ιουνίου: Γαλλικά, ώρα έναρξης 9.00 π.μ. Ιταλικά, ώρα έναρξης 16.00.

Παρασκευή 22 Ιουνίου: Γερμανικά, ώρα έναρξης 9.00 π.μ. Ισπανικά, ώρα έναρξης 16.00.

Σάββατο 23 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο, ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Κυριακή 24 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο, ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Το Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων 2012 ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων (ΓΕΛ) έχει ως εξής:

Δευτέρα 11 Ιουνίου: Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.

Τρίτη 12 Ιουνίου: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία Γενικής παιδείας.

Τετάρτη 13 Ιουνίου: Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και των 2 κύκλων.

Πέμπτη 14 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής. Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των 2 κύκλων.

Δευτέρα 18 Ιουνίου: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής και Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Τρίτη 19 Ιουνίου: Λατινικά Θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Τετάρτη 20 Ιουνίου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανελλαδικές:Ευκολότερα τα Μαθηματικά-Δύσκολη η Βιολογία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια 2
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας