Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πάνω από 50 συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη – Ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στους προσαχθέντες

Πάνω από 50 συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη – Ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στους προσαχθέντες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός πέθανε μετά την επίθεση που δέχτηκε με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από το πρωί της Δευτέρας (22.04.24) διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και σε πάνω από 50 αυτόφωρες συλλήψεις. 

Μάλιστα, ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αδικοχαμένο αστυνομικό το βράδυ των δραματικών επεισοδίων. Η προσαγωγή του σημειώθηκε μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του. 

Η επιχείρηση του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως σε σπίτια και αυτοκίνητα οπαδών της δυτικής Αθήνας. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν προκύψει πειστήρια που σχετίζονται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. 

Ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οπαδική βία.

Πιο συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνονται 150 ονόματα ατόμων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 50 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη 60.

Οι συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να κατηγορηθούν και για άλλα επεισόδια, όχι μόνο για τα δραματικά στου Ρέντη.

Ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες στη ΜΕΘ, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις