Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τουρισμός: Γιατί μπήκαν ως προϋποθέσεις τα τεστ για την είσοδο Ρώσων;

κορονοϊός

Γιατί δίπλα στα πιστοποιητικά εμβολιασμού προστίθεται το μοριακό τεστ κορονοϊού ή το τεστ αντιγόνου για τους Ρώσους τουρίστες, προκειμένου να μπουν στην Ελλάδα;

Ιδού η… απορία πολλών, με κυβερνητικές πηγές να ξεκαθαρίζουν πως εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021, όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, ενώ το πιστοποιητικό συνεχίζει να ισχύει.

Click4more: Μετάλλαξη Δέλτα: «Μολύνει» ήδη τον ελληνικό τουρισμό – «Κρύος ιδρώτας» λούζει τους ξενοδόχους

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάντως, λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που έχουν προκύψει σε αρκετές άλλες χώρες με πλαστά πιστοποιητικά. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Πρόκειται όπως τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές για μια απόφαση που που λαμβάνεται με με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού καθώς και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών και γενικότερα του πληθυσμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις