Ελλάδα

Τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ξανά ερευνητικά πλοία στην Κρήτη

Η τουρκική κορβέτα έφτασε σε απόσταση 20 μιλίων από τα δύο ερευνητικά πλοία. Στο σημείο έχει σπεύσει ελληνική φρεγάτα

Μία ακόμα πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο. Η κορβέτα TCG Bartın του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, παρεχνόλησε ξανά τα ερευνητικά πλοία «Ievoli Relume» και «NGWorker», που βρίσκονται βόρεια της Κρήτης.

Η νέα αυτή πρόκληση έρχεται μόλις 9 ημέρες μετά την παρενόχληση των ερευνητικών πλοίων και πάλι στην περιοχή της Κρήτης, (2 Φεβρουαρίου 2025).

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε νέα NAVTEX που δεσμεύει θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2025, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες για την πόντιση υποθαλάσσιων καλωδίων σε διεθνή ύδατα.

Ωστόσο, η Τουρκία φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά θέλει να προκαλέσει ένταση και να διαταράξει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, αφού έστειλε ξανά την τουρκική κορβέτα TCG Bartın, η οποία έφτασε σε απόσταση 20 μιλίων από τα δύο ερευνητικά πλοία και τα παρενόχλησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert.gr.

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ήδη ελληνική φρεγάτα, όπως ακριβώς και την προηγούμενη φορά, ενώ το τουρκικό πολεμικό πλοίο δεν έχει πλησιάσει περισσότερο τα δύο ερευνητικά πλοία, που συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους στην περιοχή της NAVTEX.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Η ρεσεψιόν ήταν μέσα στα αίματα, κι εγώ φοβήθηκα» λέει αυτόπτης μάρτυρας
Η περιγραφή του πρώτου ανθρώπου που είδα τα άψυχα σώματα του ιδιοκτήτη και του επιστάτη του κάμπινγκ - Η διαθήκη του 68χρονου και η αδυναμία που είχε στην ανιψιά του
Φοινικούντα
«Ο 43χρονος χτυπούσε την πρώτη γυναίκα και την κόρη του, είναι επικίνδυνος» λέει γείτονας του Γεωργιανού που τραυμάτισε πάνω από 100 φορές με πιρούνι τη σύζυγό του
«Τον ξέρω 15 χρόνια, έπινε κάθε μέρα, τον φοβόντουσαν όλοι, τσακωνόταν συνέχεια» λέει μάρτυρας για τον 43χρονο Γεωργιανό
Ο άνδρας που επιτέθηκε με πιρούνι στην έγκυο σύζυγό του
3