Ελλάδα

Τουρκικό προκλητικό σόου στο Αιγαίο με 6 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έγινε δύο φορές στόχος ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, φαίνεται ότι προτεραιότητά της είναι η προκλητικότητα στο Αιγαίο, αφού πραγματοποιήθηκαν νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα (10.03.2026) ότι ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών τύπου CN-235 και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προχώρησαν σε 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας.

Ειδικότερα, όλες οι παραβιάσεις έγιναν από το CN-235, το οποίο έκανε και μια παράβαση, ενώ το τουρκικό UAV έκανε τις υπόλοιπες δύο παραβάσεις.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκαν παιδιά σε οικοδομή στην Πεύκη
Αποκλεισμένη η περιοχή - Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς
Πυροτεχνουργός απενεργοποιεί την οβίδα
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Νέοι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα σε λογιστή και «αχυράνθρωπο» – «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;»
Τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από τα τέλη του 2018 προχωρούσαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών και μέσω αυτών εξαπατούσαν το Δημόσιο με εικονικά τιμολόγια
ΕΦΚΑ - Κύκλωμα με απάτες