Κόσμος

Τραμπ: «Ο Μαδούρο θα ήταν έξυπνο να εγκαταλείψει την εξουσία» – «Να κοιτάξεις τη χώρα σου», απαντά o πρόεδρος της Βενεζουέλας

Στα ύψη η κόντρα μεταξύ των 2 προέδρων - Εντείνει την πίεση ο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να παραιτηθεί ο Νικολά Μαδούρο

Live αλληλοκατηγορίες αλλά και «συμβουλές» από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Νικολά Μαδούρο. Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος αυξάνει την πίεση στη Βενεζουέλα από τις κατασχέσεις δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν πετρέλαιο για το Καράκας αλλά και τους βομβαρδισμούς σκαφών στην Καραϊβική, συμβουλεύει τον Βενεζουελανό ομόλογό του πως θα ήταν «έξυπνο» να εγκαταλείψει την εξουσία.

Με τη σειρά του ο Νικολά Μαδούρο προτρέπει τον Ντόναλντ Τραμπ να επικεντρωθεί με τις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε στο αν στόχος του είναι να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Σε αυτόν επαφίεται να αποφασίσει αν θέλει να φύγει. Θεωρώ πως θα ήταν σοφό από την πλευρά του», διευκρίνισε.

Έτσι, ο Νικολά Μαδούρο πήρε «πάσα» λέγοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ «θα τα πήγαινε καλύτερα αν επικεντρωνόταν περισσότερο στις υποθέσεις των ΗΠΑ αντί στο κράτος της Λατινικής Αμερικής».

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στη χώρα του και στον κόσμο. Θα τα πήγαινε καλύτερα αν επικεντρωνόταν σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα στη χώρα του και θα τα πήγαινε καλύτερα στον κόσμο αν επικεντρωνόταν στις υποθέσεις της χώρας του», σχολίασε ο Νικολά Μαδούρο σε ομιλία του και με αφορμή την πίεση που ασκεί η Ουάσινγκτον χτυπώντας κατά κύριο λόγο σκάφη, που όπως ισχυρίζεται η αμερικανική κυβέρνηση διακινούν ναρκωτικά.

«Παραβίαση δικαιωμάτων στην απέλαση 137 Βενεζουελανών από την κυβέρνηση Τραμπ»

Αμερικανός δικαστής αποφάσισε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φροντίσει να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στις ΗΠΑ κάπου 137 άνδρες από τη Βενεζουέλα τους οποίους απέλασε νωρίτερα φέτος στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου οδηγήθηκαν σε φυλακή ύψιστης ασφαλείας, αφού τους κατηγόρησε, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, πως ανήκαν σε συμμορίες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η απέλαση τους έγινε τον Μάρτιο, με την επίκληση νόμου «περί αλλοδαπών εχθρών».

Ο δικαστής Τζέιμς Μπόσμπεργκ έκρινε ότι η απέλασή τους παραβίασε δικαιώματά τους βάσει των ορθών νομικών διαδικασιών και πρέπει να επιστρέψουν ώστε να μπορέσουν να αμφισβητήσουν στα δικαστήρια τις αποφάσεις για την απέλασή τους.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποχρεούται να του παρουσιάσει σχέδιο για την επιστροφή των ανθρώπων αυτών -οι οποίοι στο μεταξύ έχουν επαναπατριστεί στη Βενεζουέλα- εντός 2 εβδομάδων, πάντα σύμφωνα με την απόφασή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Δεν ζητήσαμε ποτέ εκεχειρία λέει το Ιράν στον Τραμπ – Πάνω από 1000 πλοία περιμένουν να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ – Βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Τεχεράνη – Live οι εξελίξεις
Πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας στο Κουβέιτ - Στους 850 ανέρχονται οι νεκροί στον Λίβανο από την αρχή του πολέμου - «Θα χτυπάμε το Ιράν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες» λέει ο IDF
Λίβανος
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Αραγτσί: Άριστη η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Κλειστά μόνο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους τα Στενά του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απείλησε πως αν χτυπηθούν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν, τότε η Τεχεράνη θα πλήξει αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή
Αμπάς Αραγτσί 12