Ελλάδα

Τρία σημαντικά έργα στον Δήμο Παλλήνης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων στον Δήμο Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 3.728.000 ευρώ, αποφάσισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, με την υπογραφή τριών Προγραμματικών Συμβάσεων. Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος υπέγραψαν σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, Προγραμματική Σύμβαση για την «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 770 Γαργηττού ΙΙ», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει 50 παιδιά (νήπια και βρέφη) σε κτίριο συνολικής επιφάνειας ορόφων 738 τ.μ., που θα αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο. Παράλληλα, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όπου προβλέπεται χώρος ψυχαγωγίας των νηπίων και φυτεύσεις. Το έργο θα υλοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα, μεταξύ των οδών Κυκλαµίνων, Νηρέως, Καµελίας και Ηφαίστου.

Ακολούθως, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 990.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο αφορά τις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη από πυρκαγιά, τμήμα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Παλλήνης (επί της οδού Ιθάκης 12 στο Γέρακα Αττικής). Στο εν λόγω κτίριο, τον Δεκέμβριο του 2015 εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η εστία της οποίας εντοπίστηκε στο ισόγειο του νοτίου τμήματος του κτιρίου και συγκεκριμένα στο φουαγιέ της αίθουσας, το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν βλάβες στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν ουσιαστικά την αντικατάσταση των πάσης φύσεως επενδύσεων και ψευδοροφών, την αποκατάσταση δαπέδων, την αντικατάσταση των Η/Μ εγκαταστάσεων και του απαραίτητου εξοπλισμού. Παράλληλα προβλέπεται η επισκευή των δύο ανελκυστήρων κοινού και η επισκευή του συστήματος ασφαλείας του κτιρίου, καθώς και του συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Τέλος, η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 738.000 ευρώ με ΦΠΑ. Σκοπός του έργου είναι ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού με την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, προκειμένου αυτές να αποτελούν πόλο έλξης και συγκέντρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει εργασίες για τη δημιουργία αθλητικής διαδρομής (με πίστα jogging), υπαίθριου χώρου άθλησης ενηλίκων και υπαιθρίων καθιστικών χώρων, ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της αθλητικής διαδρομής και στον χώρο στάθμευσης, ενίσχυση της υπάρχουσας άρδευσης του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, ενίσχυση της φύτευσης, κ.ά.. Το Αθλητικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Μαραθώνος και Ανθούσης.
Σημειώνεται ότι τα έργα θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν από τoν Δήμο Παλλήνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειδικές Δυνάμεις: Εκπαίδευση με τα νέα τυφέκια υψηλής ακρίβειας της SAKO TRG-M10
Η αναβάθμιση οπλισμού με την οποία η ακρίβεια πυρός, δυνατότητα εμπλοκής σε μεγάλες αποστάσεις, επιβιωσιμότητα και διακλαδική συνεργασία ενισχύονται και δημιουργούν νέο επίπεδο επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας
Ειδικές Δυνάμεις
Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας στους Αμπελόκηπους - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Η κατηγορούμενη είχε θέσει όρο οι ηλικιωμένες να μην διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ είχε απειλήσει συγγενή φιλοξενούμενης να της καταθέσει 2.000 ευρώ αλλιώς θα εγκατέλειπε τη γυναίκα σε κάδο σκουπιδιών
Αμπελόκηποι: Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Συγκλονίζει η γιαγιά του 13χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην Ηλεία - «Χάσαμε το παιδάκι μας, ήταν η κακιά η ώρα»
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της οικογένειας και του ανθρώπου που έγινε το ατύχημα, έτυχε να συμβεί, το παιδί έτρεχε με το πατίνι γιατί τα παιδιά δεν προσέχουν με αυτά» λέει η γιαγιά του 13χρονου Κωνσταντίνου
Ο 13χρονος Κωνσταντίνος που σκοτώθηκε με το πατίνι του
11