Ελλάδα

Τροχαίο στην Εγνατία: Οι κάμερες «συνέλαβαν» το αφρενάριστο φορτηγό του Ουκρανού – Δεν έχει καταγραφεί αυτοκίνητο να του κόβει τον δρόμο

Από τη φωτιά καταστράφηκαν οι κάμερες των διοδίων αλλά η εικόνα του τροχαίου είχε προλάβει να καταγραφεί στους server

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το φονικό τροχαίο στα διόδια του Πολύμυλου στην Εγνατία Οδό το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (15.4.2025). 

Οι κάμερες στα διόδια του Πολύμυλου καταστράφηκαν εντελώς από τη φωτιά, ωστόσο το τροχαίο πρόλαβε να καταγραφεί στους server και πλέον οι Αρχές έχουν εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που είχε έρθει για το Πάσχα από την Ελβετία. Στο βίντεο έχει καταγραφεί το τροχαίο μέχρι τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά.

Η Αστυνομία και ο εισαγγελέας απέκτησαν πριν λίγες ώρες πρόσβαση στους server της Εγνατίας Οδού. Από τα πλάνα φαίνεται πως κανένα από τα δύο εμπλεκόμενα αυτοκίνητα δεν έκανε όπισθεν.

Συγκεκριμένα, καταγράφεται με ευκρίνεια ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου να κόβει ταχύτητα, σχεδόν να σταματά, για να περάσει από τον σταθμό του e-pass. Το αυτοκίνητο ξεκινά να κινείται και πάλι και τότε πέφτει με ταχύτητα πάνω του – και πάνω στο άλλο όχημα – η νταλίκα. 

Το φορτηγό φαίνεται να μην κόβει ταχύτητα καθόλου, παρά το γεγονός ότι επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή. 

 

Ωστόσο, ο ταχογράφος του φορτηγού έχει καταστραφεί εντελώς από τη φωτιά και είναι αδύνατον σε αυτή τη φάση να διαπιστωθεί με πόσα χιλιόμετρα έτρεχε ο οδηγός της νταλίκας.

Στον 38χρονο οδηγό ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με το άρθρο 290 του ΠΚ, δηλαδή επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, που είναι κακούργημα.

Ο 38χρονος οδηγός του φορτηγού, με καταγωγή από την Ουκρανία, που προκάλεσε τη φονική καραμπόλα αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίζεται ότι του έκοψε τον δρόμο ένα αυτοκίνητο την ώρα που πήγαινε να περάσει από τα διόδια και για να αποφύγει το αυτοκίνητο έκοψε το τιμόνι αριστερά και έτσι συνέβη το δυστύχημα. 

Στην εικόνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας δεν φαίνεται όχημα να μπαίνει στον δρόμο της νταλίκας

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Ουκρανός οδηγός, που ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media, έκανε συχνά live μεταδόσεις από τους δρόμους και έτσι η αστυνομία εξετάζει αν ήταν απασχολημένος με το κινητό τηλέφωνό του και δεν κοιτούσε τον δρόμο.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Kωνσταντίνος Κουτσούκος, αναφερόμενος στο δυστύχημα είπε μεταξύ άλλων: «Το μήκος των λωρίδων που έχουμε στον συγκεκριμένο σταθμό μας έχει μήκος 70 μέτρων. Το φορτηγό από τη μία πλευρά του σταθμού τη διαπέρασε, έσπασε ό,τι υπήρχε από εξοπλισμό, προφανώς χτύπησε τα οχήματα και βρέθηκε στην άλλη πλευρά.

Αντιλαμβάνομαι ότι όταν υπάρχει τέτοια σφοδρότητα για να φθάσει ένα φορτηγό να διαπεράσει όλα αυτά και να φθάσει στην άλλη πλευρά του σταθμού, η ταχύτητα πρέπει να ήταν μεγάλη». Για το γεγονός ότι στο σημείο παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της ομίχλης ο κ. Κουτσούκος είπε ότι, «εμείς έχουμε κάποια ειδικά φώτα στον σταθμό και υπάρχουν και ηλεκτρονικές σημάνσεις πριν φθάσει κάποιος στον σταθμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησε η λήψη οργάνων από τον 14χρονο Σπύρο που πνίγηκε στον Άραχθο ποταμό - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη νεφροί και ήπαρ
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι πνεύμονες και η καρδιά είχαν εκτεταμένη ζημιά από τη παραμονή του παιδιού στον βυθό και κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση
Ο ποταμός Άραχθος 8
Σκηνικό τρόμου στο Περιστέρι: Αναβάτης μηχανής άνοιξε πυρ σε οδηγό αυτοκινήτου - Ακολούθησε καταδίωξη
Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, οι οποίοι προκάλεσαν σφοδρό τροχαίο λίγα μέτρα μακριά από τους πυροβολισμούς και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής
Το πιστόλι της επίθεσης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
14
Το Δημόσιο ρίχνει ευθύνες στον αστυνομικό για την καθυστέρηση διάγνωσης καρκίνου: «Δεν αναζήτησε εγκαίρως τη βιοψία»
Ο αστυνομικός που πλέον έχει μεταστατικό καρκίνο, κατήγγειλε πως πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας 1 χρόνο μετά - Το δημόσιο φέρεται πως τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε προληπτικές εξετάσεις για να διαγνωστεί η ασθένεια εγκαίρως
Άνδρας 25