Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Βασιλικοί Τάφοι Αιγών: Εκεί όπου ξετυλίγεται η Μακεδονική λαμπρότητα

Βασιλικοί Τάφοι Αιγών: Εκεί όπου ξετυλίγεται η Μακεδονική λαμπρότητα

Οι Βασιλικοί Τάφοι των Αιγών, της πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην περιοχή της Βεργίνας.

Το μουσείο που στέκει ακριβώς δίπλα στο χώρο ανασκαφών, φιλοξενώντας, τους θησαυρούς που έχουν έρθει στο φως από την δεκαετία του ’70, είναι το μέρος που πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη να επισκεφθείς για να ζήσεις την μαγεία του. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορική περίοδο της Μακεδονικής παντοδυναμίας.

Η είσοδος για το μουσείο ζητά να ακολουθήσεις την κατηφόρα ενός λιθόκτιστου δρόμου, που θα σε οδηγήσει στον τύμβο του υπόγειου μουσειακού χώρου, ο οποίος βρίσκεται καλυμμένος με χώματα, ομοιάζοντας την εικόνα των ταφών προτού έρθει στο φως η επιβλητική τους εικόνα.

Διασχίζοντας την πόρτα, θα σε υποδεχτεί ένα άκρως σκοτεινό περιβάλλον για να το ακολουθήσει το φως των εκθεμάτων, που θα λάμψει φωτίζοντας τη μεγαλοπρέπεια της Μακεδονικής βασιλικής οικογένειας.

Το πρώτο πράγμα που θα σε αφήσει πλήρως εντυπωσιασμένο δεν μπορεί παρά να είναι η λάρνακα φτιαγμένη με καθαρό χρυσό για υλικό της.

Με βάρος που αγγίζει πάνω από δέκα ολόκληρα κιλά, αποτελούσε το μέρος που εναποτέθηκαν τα οστά του βασιλιά Φιλίππου του Β΄.

Το μακεδονικό αστέρι, γνωστός κι ως ήλιος της Βεργίνας με τις 16 στον αριθμό ακτίνες του όσο το άθροισμα των στοιχειών της φύσης και των θεών του Ολύμπου, κοσμεί το κάλυμμα του, ενώ τα πλαϊνά του κομμάτια στολίζονται με φυτικά κοσμήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις