Δευτέρα, 4 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βοιωτία: Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά – Συγγενείς του νεαρού έξω από τα δικαστήρια

Βοιωτία: Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός για τον θάνατο του  18χρονου Ρομά – Συγγενείς του νεαρού έξω από τα δικαστήρια

Προθεσμία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα του όπλου του ο 18χρονος Ρομά τη νύχτα του Σαββάτου (11.11.2023) στη Βοιωτία, έλαβε από τον εισαγγελέα ο αστυνομικός που έχει συλληφθεί. Συγγενείς του νεαρού βρέθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κρατείται για τον θάνατο από πυροβολισμό του 18χρονου Ρομά μετά από την καταδίωξη που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου στη Βοιωτία.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του άτυχου Ρομά, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του 18χρονου δεν προήλθε από εκπυρσοκρότηση, αλλά, από πυροβολισμό του αστυνομικού.

Οι συγγενείς του θύματος αποδοκίμασαν έντονα τον ένστολο κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από καταδίωξη και ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε προσκρούσει σε παρκαρισμένο Ι.Χ. στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας, ο 18χρονος Ρομά δέχτηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο 40χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο υπαίτιος αστυνομικός μιλά για απόπειρα αρπαγής του όπλου του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Ειδικότερα, ο 40χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ από το όπλο του οποίου έφυγε η μοιραία σφαίρα, φέρεται να έχει καταθέσει πως «όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του τράβηξα το πιστόλι και όταν άκουσα τον κρότο, πάγωσα».

Αντίθετη άποψη έχουν, ωστόσο, οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο του 18χρονου, ένα αγόρι και δύο κορίτσια, που φέρονται να έχουν καταθέσει ότι ο ανήλικος δέχθηκε χτυπήματα από τον αστυνομικό πριν την αιματηρή κατάληξη του συμβάντος.

Σημειώνεται ότι οι τρεις συνάδελφοι του αστυνομικού, που ήταν μαζί στην καταδίωξη, κρατούν ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι δεν είδαν τι συνέβη, καθώς ήταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο και απλά άκουσαν τον πυροβολισμό.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις