Ελλάδα

Βορίζια: «Δεν ξέρω πότε θα γυρίσω» λένε οι κάτοικοι στο χωριό που έφυγαν φοβισμένοι μετά το μακελειό – Το ποινικό παρελθόν του 39χρονου νεκρού

Ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες και οπλοκατοχή

«Ήμουν στα Βορίζια, αλλά μετά από τους πυροβολισμούς έφυγα», λέει κάτοικος του χωριού του Ηρακλείου στα ριζά του Ψηλορείτη που αναγκάστηκε υπό το καθεστώς του φόβου να εγκαταλείψει το σπίτι μετά το μακελειό με τους δύο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες.

Ο ένας κάτοικος μετά τον άλλο εγκαταλείπουν το χωριό Βορίζια του Ηρακλείου μετά το μακελειό. Ο φόβος κυριαρχεί σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους να κρατούν τα στόματά τους κλειστά, φοβούμενοι μη βρεθούν μπλεγμένοι.

Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται πλέον στο Βορίζιας, οι πολίτες αγωνιούν για το πώς θα είναι οι επόμενες ώρες στο χωριό τους.

«Ήμουν στα Βορίζια, αλλά μετά από το περιστατικό έφυγα. Όταν έγινε, κοιμόμουν, αλλά φοβήθηκα και δεν σηκώθηκα. Μετά έφυγα για δουλειά και έφυγα στις τρεις η ώρα τα ξημερώματα» αναφέρει κάτοικος του χωριού, μιλώντας στο newsit.gr. Μάλιστα, και οι συγχωριανοί του παραμένουν στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούν ούτε σχολιάζουν, για να μην βρεθούν στο επίκεντρο των δύο οικογενειών.

Παρά τις προσπάθειες για «σασμό» ανάμεσα στις δύο οικογένειες, αυτό δεν κατέστη δυνατό και σήμερα όλοι εύχονται να μην ξεκινήσει και νέος κύκλος αίματος. Αφορμή για να αναζωπυρωθεί η έχθρα των δύο οικογενειών φαίνεται να είναι το σπίτι στο οποίο τοποθετήθηκαν τα μασούρια με δυναμίτιδα. Το σπίτι αυτό το είχα αγοράσει ένα μέλος της οικογένειας Φραγκιάδακη και ξεκίνησαν να το ανακαινίζουν.

Παρά τις προειδοποιήσεις οι Φραγκιαδάκηδες συνέχισαν τις εργασίες. «Αυτός είχε αγοράσει το σπίτι εδώ και δύο χρόνια και σιγά-σιγά το έφτιαχνε. Δεν είναι ότι το πήρε και το έφτιαξε κατευθείαν. Το έκανε λίγο λίγο. Είχε ακουστεί ότι τον είχαν προειδοποιήσει, αλλά εκείνος συνέχισε» λέει στο newsit.gr.

Μάλιστα, άλλοι κάτοικοι από τα Βορίζια αναφέρουν ότι η κατάσταση ήταν έκρυθμη τις τελευταίες εβδομάδες: «Πριν από 15-20 μέρες είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα στις Μοίρες ότι στα Βορίζια υπάρχουν αντεγκλήσεις και ότι μπορεί να συμβεί κάτι πολύ κακό. Όταν ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις και οι πυροβολισμοί, δεν υπήρχε αστυνομία στο χωριό. Δεν υπήρχε αστυνομία κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

«Φοβόμαστε για την επόμενη μέρα»

Ο φόβος πλέον οδηγεί τις κινήσεις των κάτοικων του χωρίου οι οποίοι δεν ξέρουν πότε θα γυρίσουν στα σπίτια τους. «Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω στο σπίτι μου. Πίσω έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι και συγγενείς από την οικογένεια. Φοβόμαστε για την επόμενη μέρα που θα φύγει η αστυνομία» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr κάτοικος του χωριού.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 39χρονος που έπεσε νεκρός ήταν γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς είχε δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.

Μακελειό στα Βορίζια
Ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης που σκοτώθηκε στους πυροβολισμούς στα Βορίζια Ηρακλείου

Το ποινικό παρελθόν του 39χρονου

Ο 39χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες και οπλοκατοχή.

Μάλιστα κάποιος στιγμή έδινε το παρόν στο αστυνομικό τμήμα για πέντε αδικήματα, ενώ είχε οδηγηθεί και στη φυλακή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 15
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του